hirdetés
hirdetés

Szépségipar

Az új okostükör már végre az, aminek hallatszik

A gazdája arcának kielemzése után a kellék elősegíti a felhasználó bőrápolási céljainak kiteleljesedését.

hirdetés

Az „okostükör” már igencsak elcsépelt elnevezés, számos olyan készülék és applikáció magára aggatta már, amely mondjuk csupán az időjárási viszonyokat, naptári információkat vagy például az aktuális értesítéseket jeleníti meg a fogyasztó számára.

A HiMirrornál más a helyzet, a készülék esetében már tényleg egy mesterséges intelligenciával felvértezett tükörről beszélünk, amely a gazdáját tájékoztatja a bőre állapotáról, segít számára kiépíteni egy bőrápolási napirendet, nyomon követi az eredményeket, és az idő múlásával a javulást is észlelni tudja. Miután a HiMirror az integrált, nagy felbontású kamerájával egy smink nélküli fotót készített a szépülni vágyó kliensről, a saját bejáratú technológiája elemzi a sötét foltokat, vörös foltokat, szarkalábakat, ráncokat, pórusokat és az arcbőr számos egyéb elemét is. A megszerzett adatok alapján létrehoz egy személyre szabott Skin Index Synthesis nevű összefoglaló jelentést, amely beszámol a bőr feszességéről, fényerejéről, textúrájáról, „tisztaságáról” és az általános egészségéről is. A tükör folyamatosan „jegyzőkönyvet” vezet a nap nap után szemügyre vett arcról, hogy a bőrápolási célok elérését megolajozhassa.  Az egyes készítményeket a kamerával a vonalkódjuknál fogva be lehet szkennelni az eszköz adatbázisába, és a tükör emlékeztetőt küld a kozmetikumok vészesen közeledő lejárati dátumáról.

A HiMirror nedvességálló, és a falra, a tükörre stb. is fel lehet szerelni, feltéve hogy egy aljzat közelében marad. Mindazok, akik kiakadnak attól, hogy egy kamera működik a fürdőszobában, egy kupak segítségével letakarhatják a lencsét, ami egy Wi-Fi-t használó tükörnél talán nem is olyan eszement megoldás.  A segédeszköz arc- és hangfelismerő képessége miatt egyszerre több családtag is kihasználhatja az automatizált bőranalízis előnyeit.

A HiMirror október 17-e óta már meg is vásárolható, a fapados változat 189, az okosnál is okosabb típus pedig 259 dollárba kerül.

HiMirror (Forrás: HiMirror)

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Digital Trends)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés