hirdetés
hirdetés

Hordható eszköz

Aktivitásfigyelés divatosan

A fitneszmérő szemüvegkeret újfent bebizonyítja, hogy a modern technológia is lehet sikkes.

hirdetés

Egy VSP Global nevű vállalat Level néven piacra dob egy ún. aktivitásmérő sikkes(nek szánt) okos szemüvegkeretet a lépések nyomon követéséhez. A kellék Bluetooth-kapcsolaton keresztül kommunikál a hozzá kifejlesztett iOS-es vagy androidos alkalmazással. A szemüveg technológiai felszereltségét egy gyorsulásmérő, egy giroszkóp és egy magnetométer képezi; ezen eszközök összjátéka számolja a lépéseket, illetve méri a távolságot, az elégetett kalóriákat és az aktivitás időtartamát is.

Forrás: VSP Global

Az „okuláréváz" egy mágneses csatlakozón keresztül tudja teleszívni magát energiával. Egy töltéssel öt napig marad működőképes.

Négy színben három stílusú keretet lehet megvásárolni. Az árnyalatok: teknős, szürke teknős, fekete és pala.

A VSP egy kissé érdekes, újfajta játékélménnyel is megajándékozza a felhasználót. Ha a szemüveg viselőjének sikerül elérni bizonyos előirányzott lépésmennyiséget, akkor pontokat szerezhet. Ezeket a pontokat aztán más anyagilag rászoruló, látásápolást igénylő emberek kisegítésére is fel lehet használni.

A keret 270 dollárba fog kerülni, és az ár a lencsét nem tartalmazza. A VSP jelenleg úgy tervezi, hogy USA-szerte több száz független optometriai rendelés számára fogja értékesíteni a terméket.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Verge)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés