hirdetés
hirdetés

Munkavédelem

3D-nyomtatású, rácsos szerkezetű védőkesztyű

A Jaguar Land Rover mérnökei által létrehozott „ruhadarab” az üzemi dolgozókat megóvhatja akár a csontizomzati rendellenességek kialakulásától is.

hirdetés

A Jaguar Land Rover gaydoni (Anglia) telephelyén kifejlesztettek egy könnyű, rácsos szerkezetű, 3D-nyomtatású védőkesztyűt, amely mérsékelheti az üzemi dolgozók izomfáradtságát, és kellően flexibilis és kényelmes, hogy egy nyolcórás műszakban végig hordani lehessen.

Forrás: Jaguar Land Rover

A gyártó azt állítja, hogy a segédeszköz futószalag mellett munkálkodó alkalmazottakat megóvhatja a csontizomzati rendellenességek kialakulásától. Az USA munkaerő-statisztikai hivatala (Bureau of Labor Statistics) szerint a munkahelyi sérülések 30 százalékáért a több mint száz típussal rendelkező csontizomzati rendellenességek a felelősek.

A tesztek után kapott visszajelzések alapján a fejlesztők most egy második generációs prototípuson dolgoznak. Ennek része lesz egy D3O-ból készült habpárna is. A D3O egy rendkívül ütésálló polimer anyag. A kellék a tenyeret igénybe vevő munkákat könnyítheti meg radikálisan.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Engineer)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés