hirdetés
hirdetés

MediTech

Teleradiológiai rendszert fejleszt az Enterprise

700 millió forint uniós támogatást nyert az Enterprise Communications Magyarország Kft. és a Magyar Fejlesztési Intézet Nonprofit Zrt. közös projektje. A 910 millió forint összköltségvetésű program az intelligens diagnosztikai eljárásokat támogatja.

hirdetés

Az internetes kommunikáció fejlődésével és a digitális képalkotás elterjedésével egyre nagyobb hangsúlyt kapott az egészségügyben a teleradiológia, amely egy adott helyen elkészült radiológiai kép elektronikus úton történő továbbítását jelenti egy távolabbi helyre akár diagnosztikai, akár konzultációs céllal. A teleradiológiával lehetségessé vált többek között a képtovábbítás- és megjelenítés a lehető legjobb minőség megtartása mellett, illetve a radiológus és a klinikusok közötti kommunikáció.

Az Enterprise Communications Magyarország Kft. és a Magyar Fejlesztési Intézet Nonprofit Zrt. Elosztott teleradiológiai és diagnosztikai rendszer elnevezésű közös projektjének a célja, hogy megteremtse az információs technológiai alapot egy olyan decentralizált teleradiológia rendszer fejlesztéséhez, amely az osztott tárolási és feldolgozási környezet alkalmazásával hatékonyan, jól skálázhatóan, magas rendelkezésre állás mellett támogatja az intelligens diagnosztikai eljárásokat, ezzel pedig egy gyors, hatékony és költségcsökkentő megoldást nyújt.

A rendszer illeszkedik majd a jelenleg elérhető, valamint a bevezetés előtt álló vagy párhuzamosan fejlesztett egészségügyi rendszerekhez, továbbá támogatja a betegadminisztrációs és általános gazdálkodási feladatokat is. A fejlesztés eredményeként a teleradiológiai rendszerrel többek között elérhetővé válik, hogy a felvétel és a visszaérkezett lelet kézhezvétele között maximum 10-15 perc leletezési idő teljen el, valamint lehetővé válnak a nagy távolságból történő, élő műtéti közvetítések is. A projekt várhatóan 2015 májusában fejeződik be.

(forrás: Enterprise Group)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés