hirdetés
hirdetés

MediTech

Teleradiológiai megoldást fejleszt az Enterprise

A cég a Magyar Fejlesztési Intézet Nonprofit Zrt.-vel konzorciumi partnerségben uniós és hazai támogatással fejleszti teleradiológiai rendszerét.

hirdetés

A projekt célja megteremteni az információs technológiai alapot egy olyan decentralizált teleradiológiai rendszer fejlesztéséhez, amely az osztott tárolási és feldolgozási környezet alkalmazásával hatékonyan, jól skálázhatóan, magas rendelkezésre állás mellett támogatja az intelligens diagnosztikai eljárásokat.

A projekthez kapcsolódóan az Enterprise Group és az Uzsoki Kórház stratégiai megállapodást írt alá, amely szakmai együttműködés keretében a kórház szakemberei, illetve menedzsmentje a projekt során orvosszakmai támogatást nyújt a fejlesztőknek abban, hogy valós környezetben, valós feltételek mellett, a napi gyakorlat során szerzett tapasztalatok segítségével hozhassák létre a minden igényt kielégítő teleradiológiai rendszert.

A kutatás-fejlesztési projekt keretében fő kutatási területek többek között a teljesen decentralizált adat-strukturálás, -szétosztás és -tárolás vizsgálata, továbbá egy decentralizált prompt leletező és in-situ teleradiológiai rendszer fejlesztése, melyhez kapcsolódóan megtörténik a decentralizált teleradiológiai rendszer orvosi módszertanának kutatása, elemzése, valamint kísérleti fejlesztés keretében egy prototípus építése.

A feladat része, hogy megteremtse azt az információs technológiai alapot, amely lehetővé teszi egy decentralizált teleradiológia rendszer vizsgálatát, továbbá lefekteti az alapjait egy átfogó orvosi és technológiai akceptancia módszertannak. Fontos, hogy a ma használatos egészségügyi kommunikációs szabványok rendszerezése, strukturált feldolgozása megtörténjen, különösen nagy figyelmet fordítva a teleradiológiához kapcsolódó DICOM és HL7-es szabványok értékelésére és továbbfejlesztési lehetőségeire. A projekt további célja, hogy elérjék a felvétel és a visszaérkezett kész lelet kézhezvétele között eltelt maximum 10-15 perces leletezési időt, és a nagy távolságból történő, élő műtéti közvetítéseket is.

A rendszer illeszkedik majd a jelenleg elérhető, valamint a bevezetés előtt álló vagy párhuzamosan fejlesztett egészségügyi rendszerekhez, továbbá támogatja a betegadminisztrációs és általános gazdálkodási feladatokat is. A projekt várhatóan 2015 májusában fejeződik be.

(forrás: Enterprise Group)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[160869] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés