hirdetés
hirdetés

Kardia Band

Pitvarfibrilláció detektálása karóraszíjjal?

Egy, az Apple Watchra applikálható kiegészítővel a felhasználó bárhol szakmailag hiteles tájékoztatást kaphat szívének pillanatnyi egészségi állapotáról.

hirdetés

Az okostelefonokhoz kapcsolható egészségügyi kellékeket előállító AliveCor számára az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hivatal (FDA) engedélyezte, hogy EKG Kardia Band nevű termékét forgalomba hozza. A karóraszíj így az Apple Watch első orvosilag is jóváhagyott tartozéka.

Európában pár hónapja már egyébként is meg lehetett vásárolni a kiegészítőt, ám a tengerentúlon a mostani jóváhagyásig nem nyílott lehetőség az áruba bocsátására.

A kifejezetten az Apple Watchra gyártott Kardia Band szíjába ültetett fémszenzor az EKG leolvasásához kapcsolatba tud lépni a cég applikációjával, amellyel képen is meg tudja jeleníteni, ha szívritmuszavart vagy pitvarfibrillációt tapasztal.

Az újdonsült kellék a viselői számára lehetővé teszi, hogy akárhol is vannak, diszkréten és ráadásul valós idejű értékeken olvassák le az adatokat.

A felhasználóknak csak meg kell nyitniuk a Kardia alkalmazást, azon belül el kell indítaniuk egy új vizsgálatot, az érzékelőre kell helyezniük az egyik hüvelykujjukat, és harminc másodpercig ott is kell tartaniuk, amíg az analízis befejeződik.

Forrás: YouTube

A felvételeket el lehet menteni, át lehet tekinteni vagy akár el is lehet küldeni őket egy orvoshoz.

Az alkalmazást emellett az Apple Egészség nevű alap applikációjával is össze lehet kapcsolni, hogy így az EKG értékeket a már meg lévő egészségügyi információk halmazába integrálva a felhasználó még teljesebb képet kapjon szervezete kondíciójáról.

Az AliveCor Kardia Bandet 199 dollárért (kb. 52 ezer forint) lehet beszerezni.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: MacRumors)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés