hirdetés
hirdetés

Robotikai igényekre szabva

Fenntartható és innovatív kenéstechnikai újdonságok

A Klüber Lubrication Budapesten, a 2019. évi Ipar Napjai kiállításon, az A pavilon 101E standján mutatja be újdonságait. A vállalat mindenekelőtt a robotika ágazat számára kínál új kenőanyag-innovációkat.

hirdetés

Az iparban az automatizálás és a digitalizálás évek óta az egész világon növeli az értékesített robotok számát. A 2020. évben már több mint 550 000 egységet szállítanak ki a gyárakba szerte a világban. Összesen több mint hárommillió ipari robot lesz üzemben.

A robotok iránti legnagyobb kereslet az autóiparban jelent meg már 2017-ben, azonban a villamos , a fém-, valamint az élelmiszeriparban és az italgyártásban is egyre nagyobb az igény. A Klüber Lubrication évtizedek óta ismeri és kenőanyag-megoldásokkal támogatja ezeket az ágazatokat.

A Klüber Lubrication – a robotikaágazat legnagyobb OEM-jeivel karöltve – évek óta speciális kenőanyagokat fejleszt a nagy teljesítményű váltóművekhez, gördülőcsapágyakhoz és tömítésekhez. Az új, kiváló minőségű speciális kenőanyagoknak az ipari robotok komplex mozgásait is ki kell szolgálniuk, és garantálniuk kell az üzembiztonságot, a pozicionálási pontosságot és a nagy teljesítőképességet.

A 2019. évi Ipar Napjai keretében a látogatóknak lehetőségük lesz megismerni ezen az új kenőanyagok speciális tulajdonságait.

Teljesítmény a modern váltóművekhez

A Klübersynth GH 6-150 nagy teljesítményű váltóműolaj kifejezetten a modern váltóművek kiemelkedő követelményeihez és nagy teljesítménysűrűségéhez került kifejlesztésre. A fogaskerekek és a gördülőcsapágyak számára egyaránt kiváló kopásvédelmet biztosít, és lehetővé teszi ezeknek az alkatrészeknek egészen a tervezett használati időtartamig terjedő hosszú élettartamát. A Klübersynth GH 6-150 a széles, –35 és +160 °C közötti üzemi hőmérsékleti tartományával tűnik ki. A szintetikus váltóműolajat már számos váltóműgyártó – így a Spinea is – jóváhagyta.

A Klüber Lubrication hasonló előnyök mellett a Klüberoil 4 UH1 150 N és a Klübersynth UH1 6-150 váltóműolajokat kínálja az élelmiszeriparban alkalmazott robotokhoz, amelyek ráadásul rendelkeznek a
H1-tanúsítással és az NSF-regisztrációval is.

Védi a nagy terhelésnek kitett súrlódó helyeket

Az új Klübersynth GE 44 termékcsaláddal a Klüber Lubrication olyan kenőzsírt fejlesztett ki, amely a precíziós váltóművekben, az autóiparban és az elektronikai iparban vagy éppen a szerszámgépekben alkalmazott robotokban levő, nagy terhelésnek kitett súrlódási helyeket védi. Ezek a gyártási területek többnyire érzékenyek a szilikontartalmú termékekre, így a Klübersynth GE 44 termékcsalád szándékosan nem alkalmaz szilikon-összetevőt.

Szoftveres megoldások segítik a fenntartási feladatok megoldását (forrás: Klüber Lubrication)
Szoftveres megoldások segítik a fenntartási feladatok megoldását (forrás: Klüber Lubrication)

A Klübersynth GE 44-51 és a Klübersynth GE 44-52 a –40 és a +120 °C közötti széles üzemi hőmérséklettartományban rendelkezik hosszú élettartammal, és a jelenleg használt elasztomerekkel összeférhető. Alkalmasak hosszú távú kenéshez is. A felhasználók mindkét termékkel költségeket takaríthatnak meg, mivel csökken a kopás, meghosszabbodnak a karbantartási intervallumok, valamint a jelentősen kisebb indítónyomaték révén – még kis hőmérsékleteken is – csökken az energiaigény.

Átlátható szoftveres folyamattervezés

A rövidebb termékéletciklusok és az új technológiák egyre nagyobb elvárásokat támasztanak a gépekkel és a berendezésekkel szemben. A fenntartók számára ez azt jelenti, hogy az erőforrásokat – például munkatársakat, pótalkatrészeket és kenőanyagokat – tervezniük kell ahhoz, hogy a fenntartási feladatokat kellő időben és gyorsan meg tudják valósítani.

A szoftveres megoldások – így a Klüber Lubrication EfficiencyManager programja – itt nyújtanak támogatást. A program segít a hálózatba kapcsolt vállalkozások növekvő komplexitásának strukturálásában. Az üzemeltetők ezáltal áttekintő képet kapnak a gyártási folyamat számára releváns összes gépről, berendezésről és felszerelésről. Beszámolók és jelentések, így elemzések, felülvizsgálatok és hasonló dokumentumok pontosan a megfelelő géphez rendelhetők és dokumentálhatók. Minden olyan információ hozzárendelhető, amely a zavarmentes gyártási folyamat szempontjából releváns, például a szükséges utánkenésekkel és karbantartásokkal, a pótalkatrészek vagy a készletek beszállítóival, illetve akár a mérlegek kalibrálásának vagy a tűzoltó készülékek ellenőrzésének időpontjaival kapcsolatos információk.

A vállalkozások ingyenesen letölthetik az EfficiencyManagert online a www.efficiency-manager.com weboldalról, vagy mobilalkalmazás formájában használhatják.

Az 2019. évi Ipar Napjai kiállításon az A pavilon 101E standján a Klüber Lubrication regionális szakértői készséggel állnak rendelkezésre az EfficiencyManager programmal, valamint a speciális kenőanyagok, a fenntarthatóság és a gyártási hatékonyság témakörével kapcsolatos kérdésekben.

Standszám: A pavilon 101E

www.klueber.at

(x)

(forrás: Klüber Lubrication/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés