hirdetés
hirdetés

Anyagmozgatás

Világszerte hódít a Li-ion akkumulátor

A Li-ion akkumulátorok forradalmasítják az elektromos anyagmozgató gépek piacát. Az ok egyszerű: a nagy teljesítményű energiacellák világbajnok teljesítményt és meggyőző többletértéket nyújtanak a hagyományos savas ólomakkumulátorokkal szemben.

hirdetés

A Li-ion technológiával működő anyagmozgató gépek a gyakorlatban akár 30 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a savas ólomakkumulátorral működő készülékek. Élettartamuk körülbelül háromszor hosszabb, mint a hagyományos energiatárolóé. Mindemellett tovább használhatók, jobban tölthetők. Míg a hagyományos savas ólomakkumulátor esetén a benne található energia körülbelül 80 százaléka hasznosítható, ez a lítiumion akkumulátor esetén körülbelül 90 százalék. Az eredmény: nagyobb feszültségszinttel együtt jelentősen nagyobb teljesítmény ugyanazon kapacitás mellett.

A rövid töltési időnek, a karbantartásmentességnek és a hosszú akkumulátor-élettartamnak köszönhetően a felhasználók mind gazdaságilag, mind ökológiailag jobban járnak, mivel a gyors és rövid köztes töltés lehetőségével a targonca rendelkezésre állása növekszik. Ily módon a targoncaflotta a hét minden napján akár 24 órán keresztül akkumulátorcsere nélkül alkalmazható. Már 40 perces köztes töltéssel a 360 Ah-s nagy teljesítményű energiacellák kapacitásuk 50 százalékát felveszik. 80 perc alatt pedig a Jungheinrich 360 Ah-s lítiumion akkumulátora teljesen feltölthető.

ETV216i: felhasználóbarát kezelés és biztonság a raktárban (forrás: Jungheinrich)
ETV216i: felhasználóbarát kezelés és biztonság a raktárban (forrás: Jungheinrich)

Az akkumulátorcsere megtakarításával nemcsak csereakkumulátorra nincs szükség, hanem megtakarítható a csereberendezés, a külön töltőhelyiség és a töltési idő is. Jelentősen csökken az akkumulátorcsere folyamán előforduló munkabalesetek száma. Ezen kívül a savas ólomakkumulátornál elvégzendő hagyományos karbantartási munkákat is megtakarítjuk.

A Jungheinrich sikeres fejlesztésének eredménye a lítiumion technológia területén két nagyobb kapacitású akkumulátor a 48 voltos tartományban 360, illetve 480 amperóra teljesítménnyel. A teljesen karbantartásmentes technológia így már tolóoszlopos és homlokvillás targoncáknál is alkalmazható.

Tartós és hatékony

A legmodernebb lítiumion technológia segítségével a Jungheinrich egy teljesen karbantartásmentes akkumulátort fejlesztett ki, amely jelentős, akár 3000 teljes ciklusos élettartartamával és több részciklusával meggyőző teljesítményt nyújt. Összehasonlításképpen: a savas ólomakkumulátoroknál az átlagos élettartam 900-1200 ciklus.

Lítiumion akkumulátorok akár 3000 töltési ciklusra
Lítiumion akkumulátorok akár 3000 töltési ciklusra

Az akkumulátor, a töltőkészülék és a targonca tökéletes összhangban működik, így a mindennapos alkalmazás során maximális hatékonysággal, biztonsággal és kényelemmel használható. Az akkumulátort folyamatosan a Jungheinrich saját fejlesztésű, innovatív, beépített akkumulátorfelügyeleti rendszere ellenőrzi. Ennek köszönhetően a lítiumion akkumulátor nagy feszültségstabilitása a teljes élettartam során jobb teljesítményt biztosít. Továbbá nagyobb áram táplálódik vissza (rekuperáció), amellyel a targoncák akár 20 százalékkal hatékonyabban működnek, és nagyobb rakodási teljesítményt érnek el. A nagyobb energiahatékonyságnak köszönhetően kevesebb elsődleges energiára (hálózati energiára) van szükség.

A legmodernebb technológia

A mexikói San Luis Potosiban működő autógyár az innovációk élharcosa, ahol a legújabb elérhető technológiákat alkalmazzák. Ezért is esett a választásuk a Jungheinrich ETV 216i típusú tolóoszlopos targoncájára, amely kompakt felépítésének köszönhetően helytakarékos, és a legmodernebb lítiumion technológiát használja. A tolóoszlopos targoncák új generációja jelentősen jobb ergonómiai tulajdonságokkal rendelkezik. Így az ETV 216i lényegesen nagyobb mozgásteret és teljes körű kilátást biztosít. Az eredmény: rendkívül felhasználóbarát kezelés és biztonság a raktárban. Kompakt szerkezetének köszönhetően a targonca könnyen mozgatható. A hagyományos tolóoszlopos targoncákhoz képest az ETV 216i jelentősen növeli a raktár működtetésének hatékonyságát.

(forrás: Jungheinrich/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés