hirdetés
hirdetés

Mintha műalkotások lennének

Újdonságok a Linde Material Handlingtől

Júniusban számos újdonsággal jelentkeztek a világ vezető gyártó és műszaki szolgáltató vállalatai, közöttük a Linde Material Handling is. A cég vadonatúj megoldásai egyenként is műalkotások – úgy reagálnak a vevői elvárásokra, hogy közben tökéletes kidolgozottságra, hosszú távú helytállásra törekedtek a tervezők.

hirdetés

A 2021-es újdonságokat egy látványos kisfilmmel mutatta be a vállalat, amelyben a cég projektmenedzserei világítottak rá a felhasználók számára fontos előnyökre.

Ötvenéves tapasztalat

Stefan Prokosch, a Linde Material Handling márkamenedzsere a vállalat öt évtizedes tapasztalatait méltatta az elektromos targoncák gyártásában. A cég nem most kezdett tehát foglalkozni ezekkel – a napjainkban még mindig forradalminak számító – megoldásokkal. Az első elektromos targoncát 1971-ben készítették és azóta már olyan modelleket gyártanak, amelyek a hagyományos hajtásláncúakkal is bátran versenyre kelhetnek.

„Your way is our way” 

Vagyis a felhasználókat a saját folyamataik megfelelő, testreszabott optimalizálásában támogatja a vállalat. Mindezt fenntartható, környezetbarát és tartós megoldásokkal. A logisztika ezáltal nemcsak hatékonyabb, hanem zöldebb lehet. A Linde Material Handling szakemberei szerint a digitalizáció a lelke a fejlesztéseknek, ezt egészíti ki az automatizáció és az alternatív energiaforrások használata. E hármas alkalmazásával pedig valóban újszerű és jövőbiztos alkalmazásokat hozhatnak létre ügyfeleik számára. 

Forrás: Linde Material Handling
Forrás: Linde Material Handling

Stefan Prokosch megemlít még egy adalékot a hatékony munkához, ami nem más, mint a megfelelő csapat: a vállalat képzett és elszánt szakemberei nélkül, nem valósíthatnák meg az elképzeléseket.

A targoncák új generációja

Ilyen jövőbe mutató elképzelést jelentenek a legújabb targoncák, amelyek alkalmazása nem igényel kompromisszumot a felhasználóktól. Megvizsgálták, hogy milyen igényei vannak az ügyfeleiknek és olyan targoncát készítettek, amely ezeket sorra kielégíti. Ilyen az E30, a H35 és az X35 számú targoncák sora.

Forrás: Linde Material Handling
Forrás: Linde Material Handling

Az új sorozat jól kormányozható, igen kicsi fordulókörrel rendelkezik, akkumulátora pedig egy egyszerű kézi béka segítségével cserélhető az oldalajtó kinyitását követően. Nemcsak könnyű vezetni, hanem kényelmes is, ez főleg a hosszú távon targoncával dolgozó alkalmazottak számára jár előnnyel. Mindazon kényelmi funkciók megtalálhatók ezekben az új logisztikai járművekben, amelyek korábban csak a hagyományos targoncákat jellemezték. Így a felhasználóknak nem kell kompromisszumot kötnie: megkapják a hagyományos meghajtású targoncáktól megszokott teljesítményt a környezetkíméló elektromos változatoktól.

„Alaposan megvizsgáljuk, fókuszálunk és megtaláljuk a legjobb fejlesztést - ez különböztet meg minket a versenytársaktól” – foglalta össze Johannes Hößbacher, a Linde Material Handling termékmenedzsere.

Rendeléskezelés másképp

A félautomata rendeléskezelő segítségével a raktárakban dolgozó személyek munkája válik egyszerűbbé. 20 százalékkal hatékonyabb a rendelések összeállítása, köszönhetően a biztonságos módon, a dolgozót követő rendszernek. Az egymással kommunikálni képes intelligens eszközök között a személyi biztonság maximális mértékben garantálható, azonban a mozgó rakodóállomások segítenek csökkenteni is a dolgozók terhelését.

Forrás: Linde Material Handling
Forrás: Linde Material Handling

Hasonló célt szolgál a Linde Material Handling új mozgó platformja (AGC), amely szintén automatizálható megoldást jelent a raktárkezelésben. A minimális helyigényű, raklapok mozgatására kiválóan alkalmas berendezéssel a szűk helyeken még könnyebb az anyagmozgatás. A Linde C-matic segítségével olyan anyagáram-folyosók hozhatók létre, amelyek szinte teljesen automatizálhatók, így remekül kiegészítik az egyébként is automatizálásra született termékportfóliót.

Kun Zsuzsanna
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés