hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Újabb 1,1 milliárd forint támogatást kap a járműipari tesztpálya

5,6 milliárd forintos kerethez jutott Zalaegerszeg a Modern városok program fejlesztéseinek megvalósítására. A járműipari tesztpálya 1,1 milliárd forintot kap az újonnan megítélt keretből. 

hirdetés

A Magyar Közlönyben október 13-án megjelent kormányhatározatban foglaltak szerint a Zalaegerszeg területi operatív programja (TOP) 5,6 milliárd forinttal bővült. Az eddigi 11,2 milliárdos TOP-keret így 16,8 milliárd forintra nőtt.
Az újonnan megítélt keretből másfél milliárd forintot fordítanak a belváros turisztikai megújítására. Ugyancsak másfél milliárd forintot szánnak iparfejlesztésre, új munkahelyek teremtésére és iparcsarnokok építésére, további 1,5 milliárd forintból pedig elindulhat az alsóerdei sport- és rekreációs központ megvalósítása.

A fennmaradó 1,1 milliárd forintot egy olyan logisztikai központ építésére szánják, amely kiszolgálja majd a 40 milliárd forintból megvalósuló, önvezető járművek számára is alkalmas járműipari tesztpályát.

Mindeközben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Huawei Technologies Hungary Kft. vezérigazgatójával, Zheng Weifenggel folytatott megbeszélés után tájékoztatott: a cég szívesen bekapcsolódna a zalaegerszegi autós tesztpálya építésébe. Az adatkezelési és adatátviteli megoldások fontos elemei a projektnek; a cég a tesztpálya WLAN-ellátásához nyújthat segítséget.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés