hirdetés
hirdetés

Logisztika

Tesztelőautomata beszállítóknak

Csomagolásminőség-ellenőrzés az autóiparban

A szállítókonténerek azonosításánál a szabványosság alapvető gyártói követelmény. Az autóiparban a legtöbb gyártó megköveteli, hogy beszállítói a szállítmányaikat az ODETTE (Organization for Data Exchange by Tele Transmission in Europe) által előírt címkével lássák el.

hirdetés

A csomagolási folyamat minőségének szavatolása, a csomagok azonosításának szabványossága alapvető fontosságú a gyártók logisztikai folyamataiban, ezért az autógyártók pontosan és részletesen megadják a beszállítóknak a leszállított termékek csomagolására vonatkozó követelményeiket. A beszállító értékelésénél a gyártó figyelembe veszi, hogy mennyire felel meg az előírt csomagolási követelményeknek.

Tehát kockáztatja vállalata sikerességét az a beszállító, amely nem garantálja megfelelően csomagolási folyamatainak minőségét. Ha a szállítókonténerbe nem odavaló vagy sérült doboz kerül, egyes dobozokban nem megfelelő típusú vagy mennyiségű termék található, vagy például a vonalkódok rossz minőségűek, olvashatatlanok, akkor a vevő visszautasíthatja a szállítmányt, kártérítést kérhet a beszállítótól, sőt megszüntetheti a megrendeléseit.

Címkenyomtatás tesztelőrendszerben

A járművek előre gyártott kábelkötegeinek készítéséhez programozható tesztelőautomatákat használnak. A korszerű automaták címkenyomtatásra is képesek. Az automata programozható úgy, hogy címke csak sikeres teszt után kerüljön kinyomtatásra, így hibás kábelköteg nem kaphat címkét. Az előre nyomtatott címkékhez képest ez az eljárás magasabb színvonalú minőségbiztosítást eredményez.

Kábelkötegelő egység tesztelőberendezéssel
Kábelkötegelő egység tesztelőberendezéssel
A tesztelőautomata által nyomtatott címke a kábelköteg megnevezésén kívül további, a gyártás időpontjától függően változó adatokkal is kiegészíthető. Ez lehet például dátum, időpont, a tesztelőberendezés, illetve a tesztelést végző személy azonosítója, a kábel cikkszáma, sorszáma.

A tesztelőautomatával történő címkenyomtatás lehetőséget ad a megrendelő különleges igényeinek megfelelő címke kialakítására is, sokkal egyszerűbben és hibamentesebben, mint az előre nyomtatott címkéknél. A tesztelőautomata által nyomtatott, változó adatokat is tartalmazó, célszerűen kialakított címke egyszerűbbé és megbízhatóbbá teszi a csomagolás minőség-ellenőrzését is.

Ellenőrzés és minőségbiztosítás

A fejlesztett rendszer a gyártási folyamat utolsó lépésénél, a csomagolásnál, a szállítókonténerben történő elhelyezésnél alkalmazható megoldás. Alkalmazásával a minőségbiztosítási menedzser nyugodt lehet, hogy a megfelelő típusú és mennyiségű termék kerül a szállítókonténerbe. Az ellenőrzés befejezése után a rendszer minőségbiztosítási címkét nyomtat, amely igazolja, hogy a konténer tartalma ellenőrzött, és megfelel a megrendelő által megadott csomagolási előírásoknak.

A rendszer nemcsak az autóiparban, hanem más iparágakban is alkalmazható. Eredetileg kábelköteggyártáshoz fejlesztették ki, de rugalmasságának és paraméterezhetőségének köszönhetően más gyártási folyamatban is használható, ahol homogén csomagokat kell készíteni. Használata könnyen megtanulható, integrálása egyszerűen, gyorsan megoldható. Világosan definiált interfészekkel felszerelt, önállóan működő, úgynevezett szigetmegoldás.

Szolgáltatásai könnyen integrálhatók a különféle gyártási folyamatokba és illeszthetők a gyártásvezérlő informatikai rendszerekhez. Hálózatban üzemeltethető, központi munkaállomásból és kisméretű, helytakarékos kihelyezett munkaállomásokból álló konfiguráció. A munkaállomások a vállalati vezetékes vagy vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztathatók. Egy központi helyen elhelyezett munkaállomás vezérli a csomagolóegységeknél lévő munkaállomásokat.

A kihelyezett munkaállomások speciális hardverrel kialakított kisméretű és könnyen üzembe helyezhető egyedi terminálok. Az adatbevitel egyszerűen kitölthető képernyőlapokon történik, ahol megfelelő jelek tájékoztatják a kezelőt az aktuális lépésekről, nincsenek bonyolult adatbeviteli módszerek, a kezelés gyorsan megtanulható. A terminálok további előnye, hogy rendkívül megbízhatóak, szerviz, támogatás, javítás gyakorlatilag nem szükséges.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[109746] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés