hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Terjeszkedik a UPS

A cég felvásárolja az egyesült királyságbeli Freightexet, az üzlet révén a növekvő európai teheráru közvetítői üzletágban terjeszkedik.

hirdetés

A UPS bejelentette, hogy felvásárolja az egyesült királyságbeli Freightexet, mely FTL és LTL szolgáltatást egyaránt biztosító, specializált és hűtött közúti fuvarozással foglalkozó vállalat. Az akvizíció révén a UPS belép az Európában is egyre növekvő közvetített közúti 3PL (third party logistics) szállítmányozási piacra, a Freightex meglévő ügyfél- és alvállalkozói körére alapozva.    

A UPS 2015 augusztusában felvásárolta a Coyote Logistics-et, mely az észak-amerikai piac egyik vezető közvetített szállítmányozással foglalkozó cége. Minthogy a Coyote és a Freightex üzleti modelljei jól kiegészítik egymást, a UPS tervei szerint a két cég a legjobb technológiákat, üzleti folyamatokat, illetve alvállalkozói és ügyfélkörét is megoszthatja majd egymással.

“Az Egyesült Királyság és Európa is egy stratégiai közvetített, 3PL teheráru szolgáltatási piac a UPS számára, mely számottevő határokon túlívelő lehetőséget is rejt magában – mondta el Alan Gershenhorn, a UPS kereskedelmi igazgatója. – Az akvizíció révén a UPS ügyfelei egy csapásra részesülhetnek egy komoly know-how-val rendelkező, versenyképes cég szolgáltatásaiból.”

Az európai teljes 3PL piac előrejelzések szerint 174 millió dollárt tett ki 2016-ban. A közvetített teheráru szállítmányozás ezen belül is különösen gyorsan növekszik, és mind a szállítatók, mind a szállítmányozó cégek egyre szívesebben veszik igénybe ezt a típusú szolgáltatást. A közvetített szállítmányozás gyakran nagyobb hatékonyságot tesz lehetővé az alvállalkozói szállítási kapacitások magasabb kihasználtsága révén, mint a saját flották üzemeltetése.

A Freightex szolgáltatásait a legkülönbözőbb méretű és iparágban tevékenykedő szállítató cégek veszik igénybe Európa-szerte. A cég nyolc létesítménnyel rendelkezik az Egyesült Királyságban és Európa más pontjain. A UPS globális hálózatának köszönhetően a Freightex jelenlegi és jövőbeli ügyfelei is részesülhetnek a világ vezető logisztikai vállalata által nyújtott globális elérésből és a cég számtalan logisztikai megoldásából.

A Freightex-et a jövőben is a Phillips vezeti majd, mely a UPS teljes körű tulajdonában lévő leányvállalataként működik tovább. 

(forrás: UPS/Gyártástrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés