hirdetés
hirdetés

Közös vállalatot alapít a Jungheinrich és a Triathlon

Stratégiai beruházás a lítiumion-technológia területén

A Jungheinrich AG és a Triathlon Holding GmbH  közös vállalatot alapít lítiumion-akkumulátorrendszerek gyártására és újrahasznosítására JT ENERGY Systems GmbH néven.

hirdetés

A Jungheinrich és a Triathlon vezető szerepet töltenek be a lítiumion-technológia különböző felhasználási területein. Ezt a tapasztalatot és tudást a jövőben a JT ENERGY Systems-ben egyesítik. A Jungheinrich és a Triathlon joint venture vállalatának célja a gyártási kapacitás közös kiépítése válaszként a lítiumion-akkumulátorrendszerek iránti dinamikusan növekvő keresletre, illetve a vezető szerep elérése ezen a technológiai területen. JT ENERGY mindkét vállalatot, a Triathlont és a Jungheinrichet is ki fogja szolgálni.

Lítiumion akkumulátor
Lítiumion akkumulátor

„Partnereink számára az energiahatékonyság és a gépek folyamatos rendelkezésre állása döntő versenyelőnyt jelent – ezt támogatjuk lítiumion-technológiával működő targoncáinkkal és megoldásainkkal. Az elmúlt években exponenciálisan növekvő értékesítés azt bizonyítja, hogy az üzemen belüli logisztikában egyre inkább teret nyer a lítiumion-technológia. A Jungheinrich időben felismerte ezt a folyamatot. Jelenleg a saját gyártású energiatárolóktól kezdve a meghajtó aggregátumokon keresztül egészen a töltőberendezésekig mindent egy kézből kínálunk és az ágazat innovációs vezetői vagyunk átfogó energiakompetenciánkkal. A Triathlonnal kötött együttműködésnek köszönhetően az elektromos gépek piacán további lehetőségeket tudunk kiaknázni, és közösen fejleszthetjük tovább ezt a jövőbe mutató technológiát” – nyilatkozta Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich konszern igazgatótanácsának elnöke.

Martin Hartmann, a Triathlon Holding GmbH ügyvezetője elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan neves vállalattal, mint a Jungheinrich AG, ezt a közös lépést megtettük. A joint venture vállalattal jelentősen növelhetjük versenyképességünket. Ügyfeleink és partnereink számára a jövőben még szélesebb választékot tudunk nyújtani a legújabb technológiájú lítiumion-akkumulátorrendszerekből.”

A cégalapítás az illetékes versenyhivatal jóváhagyása után zárul le. A Jungheinrich 70, a Triathlon 30 százalékban részesedik a közös vállalatból. A JT ENEGY Systems szándéka szerint a következő években 100 új munkahelyet hoz létre telephelyükön, Glauchauban.

https://www.jungheinrich.hu/landingpages/li-ion/

(forrás: Jungheinrich/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés