hirdetés
hirdetés

Intelligens feldolgozás

Rendelésgyorsító csodamasina

Bemutatunk egy egyedülálló megoldást, amely felgyorsítja a rendelések feldolgozását, így a nagykereskedelmi vállalatok, illetve az e-kereskedők drasztikusan csökkenthetik megrendeléseik feldolgozási idejét.

hirdetés

A nagykereskedelmi és e-kereskedelmi vállalatok napi szinten érzik a raktári kapacitásra nehezedő nyomást. Egyszerűen nincs rá idő, hogy az operátorok végtelen polcsorok mentén járkáljanak, hogy összegyűjtsék, becsomagolják és kiadják a rendelési tételeket. A Kardex ezen raktárak számára fejlesztette ki a FramePick 4 Wholesale-t, amely ötvözi a Kardex LR 35 raktári modulok sebességét, a put-to-light technológia hatékonyságát és a széles körben használt komissiózó kocsik kényelmét.
Egy hatékony, árut-az-emberhez megoldás, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy jelentősen csökkentsék a raktáraikban megtett távolságokat. Az okos és intuitív technológiák kombinációja gyakorlatilag kiküszöböli a komissiózási hibákat, az intelligens rendelés-előkészítés jelentősen növeli az operátorok produktivitását.A rendszer szívét az LR 35 alkotja, amely a Kardex Remstar-portfólió leggyorsabb vertikális raktározórendszere. A két LR 35 modul kombinációja lehetővé teszi, hogy óránként akár 300 tárolódobozt juttassanak el az operátorokhoz minimális mozgásigénnyel. További előnye, hogy segítségükkel a raktározási alapterület akár 80 százalékban csökkenthető.

A FramePick 4 Wholesale kiküszöböli a komissiózási hibákat
A FramePick 4 Wholesale kiküszöböli a komissiózási hibákat

Ami a FramePick 4 Wholesale megoldást egyedivé teszi, az az, hogy igény esetén a már meglévő komissiózó kocsik használhatók az áru ki- és betárolásánál. Ezeket a komissiózó kocsikat egyszerűen a put-to-light technológiával ellátott, úgynevezett ’Put Frame’ keretek mögé helyezik. Az operátor egy szkenner segítségével hozzárendelheti a komissiózó kocsi egy megrendeléshez tartozó tárolódobozait a kijelzőhöz. 

Moduláris és bővíthető rendszer

Amikor az LR 35 modul kiad egy tárolódobozt, a kijelzőn láthatóvá válik, hogy abból hány árucikket kell áthelyezni a komissiózó kocsin az adott ügyfél rendeléséhez tartozó dobozokba. Miután a teljes megrendelés összeállt, a komissiózó kocsi a tárolódobozokkal könnyen átvihető a csomagolási területre. Ezután a következő megrendeléshez tartozó üres komissiózó kocsi kerülhet a ‘Put Frame’ mögé.
A termékskálától, a forgalom mértékétől és a megrendelésekkel kapcsolatos munkafolyamatoktól függően lehetséges két, négy vagy hat LR 35 modulból álló konfiguráció is. A komissiózó kocsik pozícióinak száma szintén egyszerűen bővíthető további ‘Put Frame’ keretek hozzáadásával. A többszínű kijelzők használata lehetővé teszi minden operátor számára, hogy egy pillanat alatt átlássa, mely ügyfélhez tartozó komissiózó kocsin kell elhelyezni az árucikkeket.
A Kardex Remstar biztosítja a teljes megoldást, beleértve az LR 35 modulokat, a ‘Put Frame’ kereteket és a szoftvert, amely kifejezetten a gyors rendelésfeldolgozást támogatja a nagykereskedelem és az e-kereskedelem résztvevői számára. A bevált gyakorlatok alapján a különféle standard szoftveres modulokat gyorsan és könnyen megvalósítható rendszerbe csomagolták, amelyek könnyen integrálhatók a meglévő ERP- vagy raktárkezelő rendszerekbe (WMS).

FramePick 4 Wholesale LR 35 moduláris rendszerben
FramePick 4 Wholesale LR 35 moduláris rendszerben

Az olyan kiegészítő rendszerek, mint például az érintőképernyő és a lézerpointer, minimálisra csökkentik a komissiózási hibák számát. Opcióként a Kardex Remstar vállalja a műanyag tárolódobozok, komissiózó kocsik, címkenyomtatók és további szoftvermodulok szállítását is. Ezt kiegészíti még egy teljes körű szervizcsomag is. Ez biztosítja az ügyfél számára a rendelések gyors teljesítéséhez szükséges biztonságot.

A Kardex Remstar

A Kardex Remstar dinamikus raktározó- és komissiózó rendszereket fejleszt, gyárt és szervizel. Termékeit, megoldásait minden iparágban használják, hogy egyszerűbb és átláthatóbb módon szervezhessék intralogisztikai folyamataikat, valamint hogy csökkenthessék a raktárhelyet és a raktározás költségeit. A Kardex Remstar ügyfelei szinte minden iparágban jelen vannak, például autóipar, elektronikai ipar, vegyipar-gyógyszeripar, kiskereskedelem, gépgyártás vagy egészségügy.
A Kardex Remstar két németországi gyárral rendelkezik (Bellheimben és Neuburgban). A mai napig a vállalat mintegy 140 000 dinamikus raktározórendszert telepített szerte a világon. Kiterjedt értékesítési és disztribútorhálózatán keresztül a Kardex Remstar több mint 30 országban van jelen, és világszerte mintegy 1200 embert foglalkoztat.

(A cikk eredetileg a GyártásTrend magazin októberi számában jelent meg.)

(forrás: Kardex Remstar/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés