hirdetés
hirdetés

Logisztika

Raktármodernizáció a Vahle Csoportnál

A Paul Vahle GmbH&Co. KG kameni üzemében a gyártás és a logisztika átfogó modernizálása során a darabáru-raktárban a logisztikai felületeket megduplázták, mindezt a létesítmény energiaszükségletének 25 százalékos csökkentése mellett.

hirdetés

A Paul Vahle 2,5 millió euróból helyezte üzembe Európa egyik legmodernebb anyagáramlási rendszerét. A mobil ipari alkalmazásokat forgalmazó vállalat a modernizált raktárból látja el a gyártást különböző komponensekkel. A komissiózás automatikusan zajlik a Jungheinrich legújabb raktártechnológiájának segítségével. A létesítmény hivatalos megnyitóján számos politikai, gazdasági vezető és a vállalat vezetése is részt vett.

„Ezzel az innovációval a Vahle nagy lépést tett a jövőbe és megalapozta a teljes gyártási és raktározási folyamatának fenntartható optimalizálását” – nyilatkozta Achim Dries, a Paul Vahle GmbH & Co.KG ügyvezető igazgatója. Az új rendszer központi része egy 7.314 tárhellyel rendelkező automata darabáruraktár. Dupla mélységben, illetve keresztirányban négyszeres mélységben tárolt ládák mérete 600x400 és 300x400 milliméter, melyeket a kategória leggyorsabb felrakógépe, a Jungheinrich STC felrakógép szolgál ki. A felrakógép menetsebessége 6 méter másodpercenként. Emellett épült egy széles folyosós raktár karos állványokkal a szálanyagok tárolására és egy úgynevezett átfolyó rendszerű görgős állvány. A modernizálásnak köszönhetően a logisztikai felület 3.500 négyzetméterre nőtt, szinte megduplázódott.

Jungheinrich STC Miniload felrakógép
Jungheinrich STC Miniload felrakógép

Innovatív megoldások első használója

A darabáru-tároló rendszer üzembe helyezésével a Vahle a világon az első olyan vállalat, amely a 2018-ban bemutatott STC típusú felrakógépet alkalmazza” – mondta Jürgen Wagenknecht, a Jungheinrich projektvezetője. A berendezés úgy nevezett „SuperCaps” energiapufferrel rendelkezik, amely speciálisan a menettulajdonságokhoz illeszkedik. Tárolja a fékezési folyamat során felszabaduló energiát, majd gyorsításkor ismét visszatáplálja azt a hajtásrendszerbe. A rendszernek köszönhetően az energiaszükségletet és annak rendelkezésre állási költségeit a hagyományos rendszerekhez képest 25 százalékkal csökkentettük” – folytatta Dries.

Az energiaátvitelt a Vahle áramvezető sínrendszere, a vConductor VKS6 biztosítja. „A piacon jelenleg elérhető legjobb komponenseket építettük be. Ily módon nemcsak a darabáruraktár teljesítőképességét biztosítjuk, hanem működés közben is meg tudjuk mutatni ügyfeleinknek az áramvezető sínrendszert.”
Térkihasználás szempontjából is maximálisan hatékony a rendszer. A sínek innovatív kialakításának és az oszloplábnál beépített omega meghajtásnak köszönhetően a felrakógép kategóriájában a legkisebb alsó tárolási szintet biztosítja. Az eredmény kisebb helyigény nagyobb raktárkapacitás és forgalom mellett. Emellett a megrendelések kiszállítása során is növekedett a komissiózási teljesítmény. Az automata darabáru-raktárral párhuzamosan egy modern pick-to-light berendezés is telepítésre került, melyet egy gyorsan forgó alkatrészek tárolására alkalmas átfolyó rendszerű görgős állvánnyal kötöttek össze.

 vConductor VKS6 áramvezető sínrendszer
vConductor VKS6 áramvezető sínrendszer

Paul Vahle GmbH & Co. KG

A Paul Vahle GmbH & Co. KG mobil ipari alkalmazásokhoz forgalmaz rendszereket. 1912-es alapítás óta világszerte szállít a legkülönbözőbb felhasználási területekre egyedi energia- és adatátviteli rendszereket. Elsősorban az emeléstechnika, az intralogisztika, a kikötő-, az autóipar, a személyszállítás és a szórakoztató ipar területeit látja el. Többek között 1912-ben Paul Vahle fejlesztette ki az első réz áramvezető sínt.
A Paul Vahle GmbH & Co. KG székhelye Kamenban van és a Vahle Csoporthoz tartozik. A családi vállalkozás fenntarthatóan tervez és működik, a minőség, az innováció és a megoldásorientált gondolkodás a legfőbb értékei. A csoport forgalma meghaladja a 120 millió eurót. Több mint 750 dolgozójából 630 a kameni és dortmundi telephelyeken, valamint 12 további értékesítési irodában dolgozik. Vahle tizenkét leányvállalatával és képviseletével világszerte több mint 50 országban van jelen.

(forrás: Jungheinrich/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés