hirdetés
hirdetés

AVG

Önvezető targoncák az orvostechnológiában

Dahlhausen, a lélegeztető rendszerek specialistája a Jungheinrich automatizálási megoldását választotta az árubeérkezés és a logisztikai terület közötti raklapszállításra. 

hirdetés

A Dahlhausen Orvostechnológia Kft. a Jungheinrichre bízta a raklapok szállításának automatizálását. A Dahlhausen kórházi műszerek teljes körű szolgáltatója és többek között lélegeztető rendszerekhez is gyárt kiegészítőket. A Halberstadtban található telephelyen az újonnan létrehozott árubeérkezési ponttól kell az árut a már meglévő logisztikai területre szállítani. A cél, hogy a megnövekedett bejövő áruforgalmat hatékonyan és folyamatokat biztosan garantálva szállítsák a hosszú útszakaszon. A Jungheinrichhel már a halberstadti telephely megalapítása óta együttműködnek. „Az elmúlt években folyamatosan növekedtünk, így lassan szűk lett a meglévő telephely.” – nyilatkozta Holger Linke, a Dahlhausen Orvostecnnológiai Kft. ügyvezetője. Az új árubevételezési helyet a teljes létesítménytől külön tudták csak létrehozni. Emiatt hosszabbá váltak a szállítási utak. „Olyan megoldást kerestünk, amely garantálja a folyamat biztonságát, hatékonyan működik és emellett tehermentesíti munkatársainkat a hosszú, monoton szállítási feladatoktól. Az önvezető szállítási rendszer kézenfekvő megoldásnak bizonyult” – folytatta Linke.

A Jungheinrich megoldása két ERC 213a típusú önvezető gépet tartalmaz. A gépek a Jungheinrich elektromos gyalogkíséretű targoncái, melyeket automatizálási és navigációs komponensekkel szereltek fel. Az automata gépeket egy szoftver vezérli. Az önvezető targoncák az útvonal mellett elhelyezett lézer és reflektorpanelek segítségével tájékozódnak. Biztonsági szkennerek ellenőrzik folyamatosan a gép környezetét. Így minden irányba biztonságos a mozgás, mivel az önvezető targoncák érzékelik a környezetükbe kerülő akadályokat, személyeket. Vegyes üzemmód is megoldható, kézi anyagmozgató gépekkel és gyalogosan közlekedő munkatársakkal együtt is biztonságosan alkalmazhatók.

Az önvezető targoncák használatával tehermentesíthetők a dolgozók a monoton rutinfeladatok alól és ehelyett lehetőség nyílik arra, hogy a fontosabb feladatokra több figyelem jusson. Így az önvezető gépek segítenek a szűk források jobb kihasználásában, valamint időt és költségeket takaríthatnak meg. Az automatizálásnak köszönhetően a szállítási folyamatok megbízhatóan és a folyamatoknak megfelelően, biztonságosan zajlanak. A Dahlhausennél a Jungheinrich automata megoldása egy önálló rendszer. Bármikor igény szerint összeköthető a vállalat által használt raktárirányítási rendszerrel. További kapacitásbővítés esetén pedig több önvezető targonca is csatlakoztatható a rendszerhez.

ERC 215a, vezető nélküli raklapemelő targonca
ERC 215a, vezető nélküli raklapemelő targonca

Önvezető targonca – ERC 213a

A Jungheinrich 2020. évelején mutatta be automata, vezető nélküli targoncáinak legújabb modelljét. Az ERC 213a típusú automata gyalogkíséretű targonca kompakt szerkezetének köszönhetően kiválóan alkalmas szűk környezetben is az automatizált szállítási folyamatokhoz. A modern lítiumion-technológia rendkívül magasszintű rendelkezésre állást biztosít. A 2,8 kW teljesítményű váltóáramú motor folyamatos teljesítményt nyújt, az elektromosan szabályozott emelőmotor pedig lágy emelést biztosít akár 4400 mm magasságig. Az acélváz és a zárt keretszerkezet különlegesen robusztus külsőt ad az ERC 213a típusnak. Számos biztonsági rendszer, mint például az alapfelszereltséghez tartozó személyvédelmi szkenner ellenőrzi az útvonalat menet közben. A személyvédelmi kamerák új elhelyezése érintésmentes biztonságot nyújt az önvezető targonca körül meghajtás és teher irányban, valamint kanyarmenetben is. A navigáció lézerrel működik, reflektorpanelek biztosítják a tájékozódást. Az ERC 213a típusú önvezető targoncát a Jungheinrich a már jól bevált szériagép alapján fejlesztette ki. A megbízható alapgép előnyt jelent az automatizálást választó ügyfelek számára a magasszintű alkatrészellátásnak köszönhetően.

(forrás: Jungheinrich/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés