hirdetés
hirdetés

Okoslogisztika

Okosszemüveg a raktárkezelésben

A budapesti Arteries Studio 2015-ben jelent meg az Egyesült Államokban a dolgok internetjére épülő és ipar 4.0-s megoldások beszállítójaként, ahol többek között a logisztika területén alkalmazza a Google Glasst a kiterjesztett valósággal támogatott munkaszervezés eszközeként. 

hirdetés

Android- és iOS-alapú okostelefon-alkalmazással is kiegészítette az Arteries az okosszemüveg tudását, így a megoldással kiváltotta az ügyfél logisztikai folyamataiban korábban használt, nagy és nehéz, vonalkódolvasós PDA-kat. A mesterséges intelligenciával integrált okostelefon felismeri a termékeket és más objektumokat, beltéri navigációs és lokalizációs rendszerrel kialakított kapcsolatán keresztül pedig a dolgozók fizikai terhelését, az általuk megtett lépések számát is segít optimalizálni. Az Arteries szoftvere ehhez ajánlásokat ad a termékelhelyezésre, az útvonalak kijelölésére, a műveletek sorrendjére nézve, automatizált és intelligens szerepkör- és feladatkiosztással teszi hatékonyabbá az üzem működését. A megoldás nagymértékben javította a logisztikai központok termelékenységét, a munkavállalók változatlan vagy kisebb fizikai terhelése mellett.

Google Glass és okostelefon az Arteries intelligens, logisztikai munkaszervező megoldásában
Google Glass és okostelefon az Arteries intelligens, logisztikai munkaszervező megoldásában

Gépi látást szolgáló algoritmusaikkal az Arteries szoftverei a képi információkat villámgyorsan elemezik, így minőségbiztosítási feladatok ellátására is alkalmasak, vagy egy integrált e-learning-rendszerrel a munkájukban elakadt dolgozókat segíthetik. Az adott problémához és témához illeszkedő oktatóvideók ugyanis pillanatok alatt behívhatók az okosszemüvegre vagy okostelefonra, és a videókban többek között szöveges keresés is lehetséges.

Saját fejlesztésű a kommunikációs modul is, amelyen keresztül a munkavállalók hang-, videó- vagy szövegalapú, online kapcsolatba léphetnek kollégáikkal, és az egyeztetésbe egyszerre több személyt is bevonhatnak. Külső szolgáltatók rendszereitől eltérően az Arteries megoldása helyben archiválja a teljes kommunikációt, a videókat szöveggé alakítva tárolja, így minden kimondott szó és átküldött bit elemezhető. Big data technológiákkal a cég hatékony metakeresőt fejlesztett, és tematikus klaszterizációt valósított meg az összegyűjtött adatokon. A menedzsment így hasznos riportokat kaphat az előforduló problémákról, beszédtémákról, visszatérő kulcskifejezésekről.

A munka hatékonyságát az Arteries a számítógépes játékok világát idéző, gamification-megoldásokkal is növeli. Rendszeres csapatversenyek indíthatók a dolgozók között, amelyekben a rendszer által sorsolással felállított csapatok a munkájuk minőségével és hatékonyságával gyűjtenek pontokat értékes bónuszokért.

A cég

Az Arteries Studio Kft. mintegy 5 éve indult, az első 4 évben folyamatosan megduplázva árbevételét és termelékenységét, mára egy 30 fős, kreatív fejlesztő céggé nőtt, amely itthon és külföldön a legnagyobb szervezeteknek is szállít kiterjesztett valóságra, mesterséges intelligenciára, adatelemzésre és okoseszközökre, felhőalapú és mobiltechnológiákra épülő, a meglévő rendszerekkel integrálható, folyamatirányító megoldásokat.

Ismertebb ügyfelei közé tartozik a T-Mobile, az Unilever, a KPMG, a BKK, az RTL Klub, a Gránit Bank, a Budapest Airport, a NATO és a Boehringer Ingelheim.

Az Arteriesben nemrég tulajdonrészt vásárolt a több száz főt foglalkoztató, globális piaci jelenléttel bíró Qualysoft Zrt.

Kis Endre
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés