hirdetés
hirdetés

Automatizálás

Kézi leolvasók legújabb generációja

A Cognex bemutatta a DataMan 8600 termékcsaládba tartozó, a munkadarabokra közvetlenül felvitt jelölésekre specializálódott, úgynevezett DPM kézi vonalkódolvasók legújabb generációját.

hirdetés

A DataMan 8600 leolvasók egyedülálló teljesítményt nyújtanak a vonalkódok leolvasásában és az alkatrészek követését szolgáló folyamatokban az autóiparban, az elektronikai berendezések gyártásában, a repülőiparban vagy akár az olajtermékeket előállító üzemekben is.

A DataMan 8600 termékcsalád legújabb leolvasóit a DPM (jelölés közvetlenül a darabon) ipari vonalkódolvasások standardját lerakó, csúcsminőségű DataMan 8500 típusú kézi leolvasók sikerére alapozva fejlesztették ki. A 2D-s DPM kódok alkalmazásával történő gyors azonosításokhoz a gyártóknak tartós, önállóan használható, az összes alkatrész- és kódtípus esetében folyamatos teljesítményt nyújtó leolvasókra van szükségük. A DataMan 8600 termékcsalád új teljesítményszabványt határoz meg a kézi DPM kódleolvasókhoz, és megbízható módon leolvas mindent, a legbonyolultabb DPM kódoktól kezdve egészen a könnyen olvasható nyomtatott vonalkódokig.

Új teljesítményszabványt képvisel a kézi DPM kódleolvasóknál
Új teljesítményszabványt képvisel a kézi DPM kódleolvasóknál

A DataMan 8600 kódolvasó ötvözi az iparban már oly sokszor bizonyított 2DMax+ algoritmust és a szabadalmaztatott Cognex UltraLight technológiát, így a legkülönbözőbb anyagokról és felületekről is megbízható módon olvassa le a legnehezebben olvasható kódokat is.

Problémamentes kommunikáció

A kézi vonalkódolvasók ezenkívül az Etherneten keresztül kommunikálnak a különböző ipari protokollokkal, így probléma nélkül beépíthetők az automatizált gyártósorokba. A leolvasókat cserélhető kommunikációs modulokkal lehet kiegészíteni, amelyek lehetővé teszik a felhasználóspecifikus konfigurációt is. A DataMan 8600 leolvasók vezetékes és vezeték nélküli változatban készülnek, támogatják az általános ipari kommunikációs szabványokat, többek között az USB, az USB Keyboard és az RS 232 technológiákat, valamint a Bluetooth vezeték nélküli adatátvitelt az intelligens bázisállomással való kapcsolattartáshoz.

A termékcsaládba tartozó vonalkódleolvasókat mostoha ipari körülmények közötti alkalmazásokhoz fejlesztették ki, tartós és strapabíró kivitelben készülnek, és különböző ipari kábelekkel, valamint tartozékokkal egészíthetők ki. A DataMan 8600 termékcsalád tipikus alkalmazásai autók főegységeinek (például motorok, sebességváltók) szerelése, elektronikai berendezések gyártása, repülőgép-alkatrészek szerelése, olajtermékek előállítása.

(forrás: Cognex/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés