hirdetés
hirdetés

Logisztika

Intralogisztika 4.0 a gyakorlatban

A LogiMat 2017 kiállítás látogatói élőben megtekinthették a Jungheinrich teljes körű intralogisztikai megoldásait: modern anyagmozgató gépeket, logisztikai rendszereket és szoftvereket, valamint digitális megoldásokat.

hirdetés

A stuttgarti LogiMat 2017 kiállításon a Jungheinrich a „Connecting with your business” mottó jegyében március 14. és 16. között mutatta be a nemzetközi szakmai közönségnek az intralogisztika 4.0 kihívásaira kifejlesztett integrált megoldásait. Több mint 800 négyzetméteres kiállítási standjával a vállalat az idei évben ismét a nemzetközi logisztikai szakvásár legnagyobb kiállítója volt.

„A Jungheinrich a digitalizálás, a hálózatépítés és az automatizálás megatrendjei által támasztott kihívásoknak megfelelő, testreszabott megoldásokat kínál. Az intralogisztika 4.0 nálunk már működő gyakorlat – nyilatkozta Lars Brzoska, a Jungheinrich értékesítési és marketingigazgatója. – Rendszereink maximálisan alkalmazkodni képesek az üzemen belüli igényekhez, és a Stuttgarti Vásárközpontban mindez élőben is megtapasztalható volt. Kiemelt látnivalóink voltak többek között a legújabb vezető nélküli szállítóeszközeink, mint például az EZS 350a típusú vontató és az EKS 215a típusú komissiózó targonca, amelyeket a látogatók a szakvásáron a gyakorlatban is kipróbálhattak.”

EMD 115i gyalogkíséretű targonca
EMD 115i gyalogkíséretű targonca

Újdonságok 2017

A LogiMat kiállításon bemutatott termékújdonságok egyike az új elektromos gyalogkíséretű emelőkocsi, az ERE típus. Ez a kis gép kategóriájában a leghatékonyabb, a piacon elérhető legrövidebb és leggyorsabb emelőkocsi maximális rakodási teljesítménnyel. Az EMD 115i típusú gyalogkíséretű targonca szintén ott volt Stuttgartban. A lítiumion akkumulátorral működő gép a világ legrövidebb univerzális targoncája, a 2017-es IFOY (Év Targoncája díj) várományosa. Ezenkívül a Jungheinrich az új ETV Q20/Q25 típussal egy teljesen átdolgozott négyutas targoncát is bemutatott, amely minimális alapterületen alkalmazható, és az állítható villáknak köszönhetően akár 12 méter szélességben 10,7 méter magasságig emel.

Új vezető nélküli, automata szállítóeszközökkel is jelentkezett a vállalat a logisztikai rendszerek területén. Az EZS 350a típusú automata vontató egyszerűen integrálható már működő üzemszerkezetbe, és tökéletesen alkalmazható standardizált szállítási folyamatok elvégzésére a gyártáskiszolgálás során. Az EKS 215a kiválóan alkalmas zárt rakodólapok keresztirányú felvételére és szállítására. Vegyes üzemben manuális gépekkel és gyalogosan is alkalmazható.

Digitalizálás, hálózatépítés és automatizálás

Az intralogisztika 4.0 főbb irányzatait a Jungheinrich a gyakorlatba is átülteti innovatív termékeinél és digitális megoldásainál. Egyre több vállalat ismeri fel a növekedési lehetőségeket a raktári folyamatok optimalizálása révén, az automatizálás és a digitális megoldások segítségével. A WMS raktárirányítási rendszerrel a Jungheinrich különböző opciókat kínál a szállítási utak és a raktári hozzáférés optimalizálására: az egyszerű kezdő megoldástól kezdve a komplex eljárásokig további moduláris bővítési lehetőségekkel. A partner által használt, egyedi rendszerek könnyen integrálhatók. Az ISM online rendszerrel – a Jungheinrich díjnyertes flottamenedzsment-rendszerével – hatékonyabban irányítható az üzemen belüli logisztika.

WMS raktárirányítási rendszer rádiófrekvenciás adatátviteli terminálja
WMS raktárirányítási rendszer rádiófrekvenciás adatátviteli terminálja

2017-ben a vállalat tovább bővíti a rendszert hozzáférés-vezérlés, akkumulátormenedzsment és karbantartás-menedzsment modullal. Ezek az újítások segítik az üzemeltetési költségek csökkentését és a hatékonyság növelését. Az olyan digitális megoldásokkal, mint az Év Targoncája díjra nevezett Indoor helymeghatározó rendszer – amely felismeri a targoncák helyét a raktárban – vagy a StartSafe modern funkció-ellenőrzés, a Jungheinrich további eszközöket kínál a folyamatok optimalizálására és a biztonság fokozására.

Biztonság, energiahatékonyság  

Minden évben csak Németországban több mint 12 000 baleset történik anyagmozgató gépekkel. A biztonság témája mindig is központi szerepet töltött be a Jungheinrichnél, amelynek asszisztensrendszereivel hatékonyan megelőzhetők a balesetek. Fejlesztőinek legfőbb célja, hogy a targoncák kezelői sérülés nélkül végezzék a munkájukat. A balesetek megelőzése egyben költségmegtakarítást is jelent. A logisztikai szakértő számos megoldást kínál a dolgozó, a gép és a raktár megóvására, a kezelőt támogató asszisztensrendszeren felül többek között különböző digitális megoldásokat, valamint tanácsadást, mint például az új Safewalk.

EKS 210a automata vertikális komissiózó targonca maximum 1500 kg teherbírással  (forrás: Jungheinrich)
EKS 210a automata vertikális komissiózó targonca maximum 1500 kg teherbírással (forrás: Jungheinrich)

Az ágazatban egyedülálló energiahatékonysággal jellemezhetők a Jungheinrich anyagmozgató gépei. Jelenleg ez az egyetlen olyan gyártó vállalat, amely a töltőkészülékektől kezdve az energiatárolókon keresztül a meghajtóegységig mindent egy kézből kínál. Ezt a szakértelmet bizonyítja az egyedülálló 2Shifts1Charge (két műszak egy feltöltéssel) garancia is. A lítiumion-technológia alkalmazásával a cég fordulatra számít, 2017-ben szinte valamennyi új targonca már lítiumion-technológiával is elérhető lesz. A Jungheinrich a lítiumion akkumulátorok házon belüli gyártását is tovább bővíti.

(forrás: Jungheinrich/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[203776] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés