hirdetés
hirdetés

Energiahatékonyság és digitalizáció

Innovációk a raktározásban

A Jungheinrich 2019-ben meghirdette a jövő raktári forradalmát. Újragondolt raklapemelő, kiemelkedő teljesítményű felrakógép, veszélyhelyzeteket elkerülő asszisztensrendszer és hálózatba kapcsolt targoncák törik a jövőbe vezető utat. 

hirdetés

Az új ERC 216zi raklapemelő teljesen újragondolt koncepciójával szakít a jelenlegi konvenciókkal, és nagyobb teljesítményt, biztonságot és hatékonyságot eredményez a raktárban.

„Az újdonság ereje abban rejlik, hogy mindig képes meglepetést szerezni” – nyilatkozta Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési és marketingigazgatója, majd így folytatta: „a Jungheinrich küldetése, hogy ne csupán egy megoldást találjon a sok közül ügyfelei számára, hanem egyenesen a legjobbat”.

Raklapemelő integrált lítiumion akkumulátorral

Alig egy évvel azt követően, hogy a vállalat piacra lépett a teljesen integrált lítiumion akkumulátoros ETV 216i típusú targoncával, a Jungheinrich a koncepciót most az elektromos vezetőállásos ERC 216zi típusra is átültette. A beépített lítiumion akkumulátornak köszönhetően az ERC 216zi rendkívül kompakt és mozgékony. Eddig ezen típusú targoncáknál az akkumulátoredény az emelőoszlop mögött helyezkedett el, ezzel szemben az ERC 216zi típusnál az energiatároló rendszer a gép közepén került beépítésre. Az 1245 milliméteres, L2 méretnek köszönhetően az ERC 216zi mintegy 17 centiméterrel rövidebb, mint más hasonló gépek, és ezzel messze a legkompaktabb elektromos raklapemelő a piacon. 

Az ERC 216zi rendkívül kompakt és mozgékony
Az ERC 216zi rendkívül kompakt és mozgékony

Kategóriájában az első

Az idei év kiemelt újdonsága a Jungheinrich saját fejlesztésű STC darabáru-felrakó gépe. „Energiahatékonyság, térkihasználás és rugalmasság szempontjából az STC kiemelkedő teljesítményű, és a kisalkatrész-tárolásra jelenleg a piacon elérhető legjobb felrakógép. Kategóriájában a rakodási teljesítmény terén semmilyen más gép nem tudja felvenni vele a versenyt” – mutatta be a gépet Erlach.

Nagy teljesítmény minden szinten

Számos új fejlesztés eredményeképpen az EKS 412s típusú komissiózó targonca szűk helyen is maximális teljesítményre képes: a leggyorsabban tud haladni, és akár 14 méter magasságban képes a komissiózásra. Kiválóan alkalmazható magas raktárakban. A targonca a teljesítmény és az energiahatékonyság optimális kombinációja. A takarékos szinkronmotorok használatával a Jungheinrich felére csökkentette a motor energiaveszteségét, és növelte annak hatékonyságát. Emellett az EKS tömege jelentősen csökkent az új konstrukciónak köszönhetően. Mindez több mint 10 százalékos energiamegtakarítást eredményez.

Az EKS 412s típusú komissiózó targonca nagyon gyors, és akár 14 méter magasságban is képes a komissiózásra
Az EKS 412s típusú komissiózó targonca nagyon gyors, és akár 14 méter magasságban is képes a komissiózásra

Nagyobb biztonság és hatékonyság

A vállalat azt a célt tűzte ki, hogy termékeivel, megoldásaival és szakmai tanácsaival támogassa ügyfeleit a balesetek számának jelentős csökkentésében, és folyamatosan előtérbe helyezze a dolgozók, a raktár és az áru folyamatos biztonságát. A raktári folyamatok összetettsége és növekvő dinamikája miatt kialakuló lehetséges veszélyhelyzetek elkerülésére a Jungheinrich kifejlesztette a zoneControl asszisztensrendszert, amely felismeri a veszélyzónákat, figyelmeztető jelzéseket ad, és ezekben a zónákban automatikusan korlátozza a menetsebességet.

Hálózatépítés digitális megoldásokkal

A digitalizálás kiváló lehetőségeket kínál a logisztikai ágazat számára. A digitális és hálózatba kapcsolt raktárak megkönnyítik a munkavégzést, és növelik a termelékenységet. A kis- és nagyvállalatok egyaránt profitálhatnak a digitalizálásból és a hálózatépítésből. Amennyiben megfelelő az összehangolás, a digitális és a fizikai világ egy magasabb intelligenciát alkot, amely jelentősen optimalizálja a folyamatokat, és új szintre emeli a raktári termelékenységet.

Az idei évtől a Jungheinrich minden targoncájába egy ún. telematikbox kerül beépítésre. Segítségével a Jungheinrich ügyfelei átfogó képet kapnak a targoncákról és azok használatáról. A már üzemben lévő targoncák utólag felszerelhetők az eszközzel. A targoncaflotta hálózatba kapcsolásával a Jungheinrich a jövőben még jobb szolgáltatást tud nyújtani ügyfeleinek. A pontosabb és gyorsabb információ a hibajelentésekről segít abban, hogy minimalizálja az állási időt. A reakcióidő rövidebb, és az előre tervezett karbantartás feltételei adottak. A Call4Service alkalmazással az ügyfelek mobilapplikáción vagy weben keresztül bármikor elérik a Jungheinrich ügyfélszolgálatát, és átfogó képet kapnak a folyamatban lévő vagy már elvégzett szervizmunkákról.

A zoneControl asszisztensrendszer jelentősen növeli a biztonságot
A zoneControl asszisztensrendszer jelentősen növeli a biztonságot

Akkumulátor- és töltésmenedzsment az energiahatékonyságért

Az akkumulátormenedzsment 2.0 verziónak köszönhetően a Jungheinrich folyamatos áttekintést nyújt ügyfelei számára a lítiumion és savas ólomakkumulátorok állapotáról. Az új online akkumulátorinformációs rendszer az SLH 300 típusú, hálózatba kapcsolt töltőberendezés alapján lehetővé teszi a törzsadatok elemzését és a hibás kezelések jelentését. Így a Jungheinrich akkumulátormenedzsment 2.0 rendszere nagyban hozzájárul az akkumulátor élettartamának növeléséhez és a költségmegtakarításhoz. 

Az új energiamenedzsment segítségével a jövőben az ügyfelek képesek lesznek aktívan ellenőrizni a töltés energiafelvételét. Az intelligens rendszernek köszönhetően a lítiumion akkumulátorok ott is alkalmazhatók, ahol eddig a hálózat miatt erre nem volt lehetőség. A raktárban a hálózati infrastruktúrát nem kell átalakítani. Az SLH 300 típusú Jungheinrich töltőberendezések lehetővé teszik az ügyfél teljes rendszerének gyorsabb reakcióját a változó teljesítményterhelésekre. Így elkerülhetők a felesleges kiadások. Az intelligens töltésnek köszönhetően növelhető a lítiumion akkumulátor rendelkezésre állása és élettartama, valamint költségeket lehet megtakarítani.

www.jungheinrich.hu

(forrás: Jungheinrich/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés