hirdetés
hirdetés

Tisztítás

Így csökkentsük az üzemi takarítás logisztikai költségeit

Az üzemi hétköznapokban a takarításnak nem kellene kiemelt témának lennie. Mégis, a munkaidő jelentős részét fordítják erre, többek között azért, mert komplex jogszabályi előírások szabályozzák a veszélyes hulladékok kezelését. Ezenkívül egyre fontosabb igény, hogy látogatók érkezésekor az üzemek rendezett, tiszta benyomást keltsenek.

hirdetés

Az üzemek tisztaságának tekintetében az üzemvezetőkre komoly feladat hárul: be kell hogy tartsák a veszélyes anyagok kezeléséről, a környezet védelméről és a munkavédelemről szóló jogszabályokat. Az üzemvezető felelőssége, hogy mindez minimális emberi erőforrás-ráfordítással, gazdaságosan valósuljon meg.

A legtöbb üzemben kézzel távolítják el az elkészült munkadarabokon megmaradt szennyeződéseket (forrás: Mewa)
A legtöbb üzemben kézzel távolítják el az elkészült munkadarabokon megmaradt szennyeződéseket (forrás: Mewa)
Először is olyan tisztítóanyagokat kell használni, amelyeket a dolgozók elfogadnak, és folyamatosan rendelkezésre állnak. Így tudjuk az üzemi takarítás logisztikai költségeit minimálisra csökkenteni.

Döntőek az előnyök

Olyan korban élünk, amikor a hulladékok keletkezésének elkerülése és a gazdálkodás fenntarthatósága érdekében egyre takarékosabban bánunk a kenőolajokkal és -anyagokkal. Egyre népszerűbbek az automatikus tisztítóberendezések is. Az üzemek többségében a szennyeződések eltávolítását azonban még mindig kézi erővel végzik. Ehhez kapcsolódóan felmerül a kérdés: milyen törlőkendők a legalkalmasabbak erre, illetve melyeket a legkönnyebb kezelni? Papírból készült eldobható tisztítókendőket, rongyokat vagy többször felhasználható tisztítókendőket alkalmazzunk? Ha az üzemi takarítás igényeivel vetjük össze, a többször felhasználható törlőkendők – például azok, amelyeket a MEWA textilszolgáltató kínál – sok előnnyel rendelkeznek:

  • használatukkal betartjuk a törvényi előírásokat,
  • a veszélyes anyagokkal kapcsolatos felelősség a textilszolgáltatót terheli,
  • a törlőkendőrendszer használatával az emberi erőforrások 30 százaléka megtakarítható,
  • a törlőkendők nagy nedvszívó képességgel rendelkeznek, és mindig rendelkezésre állnak,
  • a kapcsolódó logisztikai feladatokat – begyűjtés, mosás, szállítás – a textilszolgáltató végzi el.
  • ráadásul rend lesz az üzemben.

A MEWA többször felhasználható törlőkendőit kifejezetten erre a célra kifejlesztett biztonsági edényekben szállítják és tárolják. Az üzem számára ez plusz rendezettséget és tisztaságot jelent. A szolgáltató biztonsági konténerei jóval rendezettebb benyomást keltenek, mint az összevissza heverő, eldobható anyagokat tartalmazó zsákok.

A legtöbb területre alkalmasak

Kevés olyan technológia van, amelyhez nem használhatók a többször felhasználható törlőkendők. Ha például kimoshatatlan szennyeződéseket – ragasztóanyagokat, szilikont vagy lakkot – kell felszívni, akkor egyszer használatos törlőkendőkre van szükség. „Többször felhasználható törlőkendőink szinte minden felhasználási területen bevethetők” – hangsúlyozza Horváth László, a MEWA magyarországi ügyvezetője. A cég törlőkendőinek választéka a durvább szennyeződések esetén alkalmazható robusztus törlőkendőktől az érzékeny felületeken használható textíliákon át az egészen finom tisztítási feladatokra kifejlesztett tisztítókendőkig terjed.

(forrás: MEWA/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés