hirdetés
hirdetés

Logisztika

Elektromosteherautó-flotta kiépítése hazánkban is

A UPS forgalomba állítja első elektromos kiszállító autóját Magyarországon, amely egyben a cég első alternatív üzemelésű járműve a kelet-közép-európai régióban.

hirdetés

Az új futárautó rövid tesztidőszakot követően 2017. novembertől teljes körűen üzemel Budapest utcáin.

A UPS már régóta használ alternatív üzemanyagokkal működő járműveket világszerte. A szállítmányozási iparág egyik legnagyobb alternatív üzemelésű flottájával rendelkezik, világszerte több mint 8300 ilyen járművet működtet. Európában több mint 100 elektromos autót üzemeltet a cég, ehhez a flottához csatlakozott most a hazai leányvállalat első elektromos furgonja.

A futárautó egy töltéssel 150 kilométert tesz meg, amivel képes akár az egész napot végigdolgozni a budapesti városi forgalomban. Átlagosan nyolcvan csomagot képes befogadni, 4,2 m³-es rakodótérrel és 770 kg maximális terhelhetőséggel rendelkezik.

A vállalat tervei között szerepel további elektromos furgonok forgalomba állítása Magyarországon, a UPS 2018-ban további két ilyen járművet indít útjára, a későbbiek során pedig saját töltőállomást kialakítását tervezi a cég telephelyén.

(forrás: UPS/Gyártástrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés