hirdetés
hirdetés

Hatékony technológiák

Egyenesen a tekercsről

Az igus kifejlesztett egy új logisztikai megoldást a speciális energialánc-kábeleihez. A chainflex CASE segítségével a felhasználó többszörösen is megtakarítja kiadásait, mivel a kábeleket a futár helyett már egy csomagküldő szolgálat szállítja ki biztonságos, egymásra helyezhető dobozokban. Ezáltal nagymértékben csökkennek mind a szállítási, mind pedig a tárolási költségek. A kábeleket pedig egyenesen a dobozból lehet letekerni és a kívánt méretre vágni. A chainflex CASE dobozon található QR-kód ráadásul a kábel újrarendelését is gyorsabbá teszi.

hirdetés

Mostantól dobozban hozza őket egy csomagküldő szolgálat – az igus chainflex kábelek már tekercselt áruként érkeznek: a chainflex CASE dobozok formájában az igus egy igazán különleges logisztikai megoldást dolgozott ki a vállalat méterre kapható termékeihez. Ahelyett, hogy a szokott módon egy teherautó szállítaná ki a tekercselt árukat egy raklapon, az igus kábeleit már egy csomagküldő szolgálat hozza egy új, 50x45x40 centiméteres dobozban. „Így ügyfeleink a szállítási költségek akár 84 százalékát is megtakaríthatják” – fejtette ki Andreas Muckes, a chainflex kábelek termékmenedzsmentjéért felelős részleg vezetője. Ugyanakkor a chainflex CASE még több praktikus előnyt is kínál. A dobozok nemcsak könnyen szállíthatók, de egymásra is lehet őket helyezni, így az építés helyszínén gyorsan fel lehet állítani számukra egy egyedi tárolóhelyiséget. A chainflex CASE praktikus megoldást nyújthat azoknak a vállalatoknak is, amelyek nem rendelkeznek megfelelő kapacitással a kábelek nagy mennyiségben történő és költséges tárolásához, ezért kábeleiket egyszerű polcokon tárolják. Hiszen a doboz megvédi a kábeleket, ráadásul egy kifejezetten erre tervezett kábeldobnak köszönhetően egyszerűen, egyenesen a dobozból lehet őket kitekerni.

A bonyolult anyagmozgatás és a költséges raklapemelő mellett a kábelletekercselő és az állvány is már mind a múlté. „Mivel a doboz teljes egészében hullámpapírból készül, rendkívül könnyű, mégis masszív és könnyedén újrahasznosítható” – mondta Andreas Muckes.

60 százalékkal gyorsabb újrarendelés

De mi a teendő, ha a dob már üres? Az igus erre is kitalált egy új megoldást. Minden dobozon található egy QR-kód, mely közvetlenül az igus webáruházára mutat. Így a kábel mindössze néhány kattintással újrarendelhető anélkül, hogy hosszasan kellene keresgélni a típusmegjelölés után. Az új chainflex CASE közvetlenül készletről és minimális rendelési mennyiség nélkül megrendelhető az igus vezérlő-, adat-, busz-, szervo- és mérőrendszerekhez, valamint motorokhoz készült vezetékeihez és kábeleihez. A kábelek maximális hossza 200 méter, míg tömegük legfeljebb 70 kilogramm. Az igus valamennyi kábelét kifejezetten energialáncokban való használatra tervezték, ráadásul mindegyiket tesztelték a vállalat 3800 négyzetméteres laboratóriumában. Ügyfeleink – az iparágban egyedülálló módon – 36 hónapos garanciát kapnak a kábelekre.

A következő videón megnézheti, milyen egyszerű is a chainflex CASE kezelése!

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés