hirdetés
hirdetés

Logisztika

Drónos házhozszállítási szolgáltatás Ausztráliában

Egyelőre száz háztartást érint, de a rendszert működtető vállalkozás fokozatos terjeszkedésre törekszik.

hirdetés

Elindította drónos házhozszállítási szolgáltatását Ausztrália fővárosának, Canberrának három peremtelepülésén (Crace, Palmerston és Franklin) az Alphabet. Hogy pontosak legyünk, az óriáscég Wing nevű leányvállalata vágott neki az üzleti célú kalandnak. A társaság egyelőre nagyjából száz háztartáshoz, megválogatott partnerektől fogja drónokkal kiszállítani az árucikkeket. Kisebb terjedelmű, a gyógyszerekhez és élelmiszerekhez hasonló termékekről beszélünk. A tervek szerint idővel a háztartások és a partnerek száma fokozatosan bővülni fog.

Forrás: Wing

A Wing Ausztráliában 2014 óta teszteli a technológiát. A szolgáltatás útnak indításához az ausztrál kormány Polgári Repülésbiztonsági Hatóságának (CASA) jóváhagyását is meg kellett szereznie, ami értelemszerűen sikerült.

Kikötések természetesen azért vannak.

Hétfőtől szombatig reggel 7 óra és vasárnap reggel 8 óra előtt a szolgáltatást szüneteltetni kell. A házak fölötti repülés engedélyezett, de a forgalmasabb utak fölött magasodó teret kerülni kell. Vertikális dimenzióban a drónoknak minimum öt méter távolságot kell tartaniuk az emberektől.

A Wing a metódus következő teszthelyszínének Finnország fővárosát, Helsinkit szemelte ki magának.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Engadget)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés