hirdetés
hirdetés

Ipar 4.0

Betonbiztos megoldás – Digitalizált gyártásirányítás

Az elmúlt években a termelési folyamatokat is meghódították a hálózatba kapcsolt, egymással kommunikálni tudó eszközök: az ipari termelés területén is elindult egy technológiai forradalom.

hirdetés

Ki gondolta volna, hogy a digitalizáció és a gépek egymás közötti kommunikálása a betongyártás mindennapjaiban is egy fontos tényezővé válik? Rövid idő alatt kiderült, ahhoz, hogy közel duplájára növeljük a korábbi termelési mennyiséget, nem elegendő egy új betonkeverő gép, ez nem oldja meg az elavult rendelésfelvételt és nehézkes nyilvántartást.

Ehhez a gyártási kapacitás növelésén túl egy olyan gyártási folyamatot és irányítást segítő termeléslogisztikai rendszerre is szükség van, mint a Vonalkód Rendszerház, LOG4Pro termeléslogisztikai rendszerek, amely támogatja az ipar 4.0 koncepció gyakorlati megvalósítását. A rendszer kiépítését követően, mára már a korábbi termelés duplájára képes az üzem.

A rendszer bevezetése óta megoldottá vált:
  • a több termelőegységet támogató gép-gép közötti (M2M) kommunikáció
  • a gyártási dokumentáció
  • a gépek szenzorai által szolgáltatott adatok feldolgozása (melyik alapanyagoból mennyit használtak az adott gyártásban és mit készítettek belőle)
  • a folyamatok minőségbiztosítási folyamatainak támogatása
  • a beton minőségét garantáló teljesítménynyilatkozat generálása
  • a szállítási dokumentációk gyors és pontos elkészítése
  • az automatikus online EKÁER szám igénylés

Már nem csak az autó,- és elektronikai iparban létfontosságú a termelési folyamatok hatékony szervezése és a gyártósori eszközök egymás közti kommunikálása, és összehangoltan működése. Tapasztalatból tudjuk, hogy a folyamatok digitalizálása megkönnyíti azok optimalizálását, és lehetővé teszi a hatékonyabb, versenyképesebb termelést.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés