hirdetés
hirdetés

Logisztika

Anyagellátás az autóiparban fejlett informatikával

Az autóiparban a termelés folyamatos, a megbízható anyagellátás megvalósítása mindig nagy kihívást jelent a logisztikának.

hirdetés

A termelés számára biztonságos anyagellátás fenntartásának hagyományos útja a „megnyugtatóan” nagy készletek képzése, aminek azonban meglehetősen fájdalmas költségvonzata van. Ezért a korszerű logisztikai folyamatokban más utat kell találnunk, amely nem a készletek növelésével, hanem a megfelelő szervezési módszerekkel, a készletek és a kiszolgálási idő csökkentésével biztosítják a termelés folyamatos anyagellátását. Ennek köszönhetően végső soron a termelésben levő készlet jelentősen csökkenthető.

A megfelelő szervezési módszerek alkalmazása mellett kulcsfontosságú a fejlett informatikai infrastruktúra kialakítása, amely biztosítja a rendszer működéséhez a szükséges információkat, illetve a megfelelő visszacsatolást. A következők azt foglalják össze, hogy melyek a főbb feladatai egy ilyen informatikai rendszernek: * anyagraktár kezelése * göngyölegek kezelése * különböző tárolási és kezelési módok használata * kiszedési listák kezelése * egyedi anyagigények időzített kiszolgálása * szerelési egységek képzése * körjáratos anyagkiszolgálás * visszakereshetőség biztosítása * interfész más rendszerek felé * korszerű online automatikus adatgyűjtési technológiák alkalmazása.

Termelési igények kiszolgálása

Egy Nyugat-Magyarországon működő autógyár logisztikai szolgáltatója kereste meg a Vonalkód Rendszerházat egy olyan rendszer kialakításával kapcsolatban, amely egy teljes alapanyagraktár folyamatait lefedi, és biztosítja a folyamatos, akár azonnali termelési anyagigények kiszolgálását. Ezekre a kérdésekre a Log4Pro termeléslogisztikai rendszer megfelelő moduljai, illetve az egyedi igények kielégítésére a rendszer testre szabása adta meg a választ.

A Log4Pro bevezetése során átvilágításra kerültek a jelenlegi folyamatok, majd a megrendelővel közösen kidolgozták a hatékonyságot növelő változásokat. Következő lépésként meghatározták a folyamatok szempontjából leghatékonyabb automatikus azonosítási technológiákat. Így egyes helyeken a vonalkód, még ahol a hatékonyságot a nagyobb automatizmus biztosította, ott az RFID került kiválasztásra. A raktári folyamatok kezelésére online ipari terminálokból álló adatgyűjtő hálózatot építettek ki.

Tekintettel a könnyebb kezelhetőségre, üzemeltetésre, a rendszert korszerű webes felületen keresztül érik el a felhasználók a munkaállomásokon. Az ipari terminálok nagy száma egy külön alkalmazás, a SOTI mobileszközmenedzsment-rendszer alkalmazásának bevezetését igényelte a terminálok hatékony üzemeltetéséhez. 

A kellően körültekintő tervezési fázis mellett a rendszer komplexitása miatt (évi 1-1,5 millió egyedileg azonosított logisztikai egység kezelése) többször merültek fel a testre szabás során finomhangolási igények. A használt modern kommunikációs technikák alkalmazásával azonban ezek kezelhetővé váltak, így a menet közben felmerült igények érdemben nem növelték a projekt költségét.

A rendszer tesztfázist követő használatbavétele sikerrel elkezdődött, a bevezetése zajlik. A projekt sikeres megvalósítása nem volt könnyű egyik fél számára sem. Egy ilyen nagyságrendű projekt bevezetésénél, közös munkánál a szakértelmen túl a felek kölcsönös bizalma és a köztük lévő jó kommunikáció jelentheti a siker zálogát, amely pozitív környezetet hiánytalanul sikerült a bemutatott példában megteremteni.

Koschek Vilmos, Vonalkód Rendszerház
a szerző cikkei

hirdetés

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés