hirdetés
hirdetés

Automatizált raktárrendszerek

Amikor a speciális raktározásé a főszerep

Az Electrosub elektronikai és elektrotechnikai szakkiállításon mutatkoztak be a Kardex Remstar elektronikai gyártók számára kifejlesztett intralogisztikai megoldásai. Klimatizált, páratartalom-szabályozott, automatizált raktárrendszerek akár tisztateres megoldással biztosítják a gördülékeny munkafolyamatot. (x)
hirdetés

Az elektronikai termelés során nagy mennyiségű SMD-tekercs feldolgozása történik rövid idő alatt. A gyártósorok just-in-time rendszerben történő feltöltéséhez óránként több száz műveletre van szükség. A megrendelések gyors teljesítése mellett a rendkívül érzékeny elektronikus alkatrészek tárolására is gondolni kell. A Kardex Remstar Megamat RS és Shuttle XP automatizált tároló raktárrendszer megoldást nyújt mindkét kihívásra. Mivel a komponensek nedvességre való érzékenysége problémát jelenthet, a Kardex Remstar kifejlesztette azon megoldásait, amelyek kevesebb mint öt százalék relatív páratartalmat tartanak fenn.  A klimatizált rendszernek köszönhetően – készüléktípustól függően – a hőmérséklet  –35 °C-tól +60 °C-ig állítható, így a hűtött és fűtött raktározás is elérhetővé válik. Az összes raktári automata megfelel a JEDEC-szabványnak. Az ESD-védelemmel ellátott raktári automaták közvetlenül a gyártócsarnokban telepíthetők, és akár 85 százalékkal kevesebb helyet foglalnak.

Megamat RS: maximális hatékonyság és biztonság az SMD-tekercsek kezelésében (forrás: Kardex Remstar)
Megamat RS: maximális hatékonyság és biztonság az SMD-tekercsek kezelésében (forrás: Kardex Remstar)

Az automatizált raktárrendszerek – mint például a Megamat RS páternoszterek vagy a Shuttle XP raktári liftek – összehangolt működését intelligens szoftvervezérlés támogatja.

A nyomtatott áramköri lapok telepítése után azon SMD tekercsek, amelyek addig fel nem szerelt alkatrészeket tartalmaznak, könnyedén visszahelyezhetők a raktárhelyre. A tárolási és visszakeresési folyamatot a Kardex Remstar saját SmartPick 5200 szoftvere végzi, amelyet kifejezetten az elektronikai gyártás számára fejlesztettek ki. A SmartPick 5200 folyamatosan regisztrálja a raktárban lévő készleteket és figyeli a tárolt áru adatait, valamint azt is, hogy mennyi ideig használják őket.

A rendszer dokumentálja a különböző termelési megrendelésekhez rendelt különféle anyagokat, meghatározza a rendelkezésre álló alkatrészeket, és lefoglalja a további megrendelésekhez szükséges árukat. Minden hiányzó készletet azonnal jelent, és megrendeli az anyagot. A szoftver használatának eredménye: egyszerű és áttekinthető szedési folyamatok és az SMD tekercsek hibamentes visszakeresése.

Shuttle XP: liftes rendszerű raktári automaták kis alapterületen, gyors eléréssel
Shuttle XP: liftes rendszerű raktári automaták kis alapterületen, gyors eléréssel

A SmartPick 5200 alkalmazása lehetővé teszi a visszakeresési és a gyártási folyamatok párhuzamosítását. Az operátorok a különböző raktári automatákból párhuzamosan is visszakereshetik az SMD tekercseket, a megfelelő sorrendben feltölthetik azokat a komissiózó kocsikra, és visszahelyezhetik őket a raktárrendszerbe, miután a telepítési folyamat befejeződött. Így az átmenő teljesítmény átlagosan mintegy 50 százalékkal növelhető.

(forrás: Kardex Remstar/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés