hirdetés
hirdetés

Logisztika 4.0

Adatok és energia továbbítása hibamentesen és gyorsan

A Micro Flizz energiatovábbító rendszer használatával 10 GBit/s adatmennyiséget továbbíthatunk karbantartás nélkül, biztonságosan.

hirdetés

Adatok, energia és médiumok 6 m/s sebességgel és 100 méter hosszon történő biztonságos továbbítása a legszűkebb térben is – ezzel is megbírkózik az Igus Micro Flizz fantázianevű, továbbfejlesztett teljes és kompakt energiatovábbító rendszere. Részei egy műanyag energialánc, rugalmas Chainflex vezetékek nagyon szűk hajlítási sugarú mozgásokhoz, valamint egy alumíniumház.

Az anyagáramoltatás területén napjainkban számos célra használnak áramsíneket. Ezeknek azonban az a hátránya, hogy kizárólag energiatovábbításra használhatók. Ezért olyan esetben, ha legfeljebb 100 méteres távon van szükség energia, adatok és üzemi közegek egyidejű, vízszintes irányú továbbítására, az Igus Micro Flizz rendszere a jobb választás. A műanyag energiatovábbító lánc, amely egy eloxált alumínium préselt profilból készült vezetőcsatornában fut, beépített „oldalszárnyakkal” rendelkezik. Ezek a láncot mindig biztosan tartják kifeszített állapotban egy speciális horonnyal a csatorna felső és alsó részén. A szárnyak automatikusan behajlanak, ha a lánc a sugár mentén meghajlik. Az e-chain keresztbordáin található műanyag rugókkal együtt ezek az alkatrészek sima és csendes legördülést biztosítanak, mivel a lánc felső szakasza nem fekszik fel az alsó szakaszra. Ezáltal jelentősen csökken a súrlódás, a kopás, az energiafelhasználás és a zaj. A lánc végén található görgős kocsi szolgáltatja a mozgatóerőt. Az ellentétes irányba mozgó elrendezés révén egyidejűleg akár két e-chain is futhat egyetlen vezetőcsatornában, még több vezeték mozgatását lehetővé téve.

Adatátvitel a logisztika 4.0 szabvány megvalósításához (forrás: Igus)
Adatátvitel a logisztika 4.0 szabvány megvalósításához (forrás: Igus)

Moduláris felépítése révén az előre gyártott rendszer egyszerűbben szabható az adott alkalmazás igényeihez. Az energy chain egység megtöltésének módja szükség szerint változhat. Ennek köszönhetően a Chainflex programba tartozó optikai kábelek vezetése is problémamentesen megoldható, még 10 Gbit/s átviteli sebesség mellett is. Csakúgy, mint minden más vezetéknél, az Igus itt is 36 hónap garanciát vállal az élettartamra. A különféle pneumatikatömlők, többek között az automata polcrendszerekben pneumatikus megfogóval használt tömlők is, szintén integrálhatók a Micro Flizz rendszerbe. Emellett tartósan akár 6 m/s mozgási sebesség és 50 m/s2 gyorsulás is elérhető, miközben a rendszer hibamentesen működik, és nem igényel karbantartást. A mozgatóegység akár 50 kilogrammos terhelés felvételére képes. A gyártó saját, több mint egymillió kettős lökettel és 6000 kilométernyi megtett úthosszal végzett tesztje alapján a rendszer szinte teljesen kopásmentesen működik. Az iF Design Award díjjal is elismert rendszer emellett kitűnik könnyű szerelhetőségével. A három T horonnyal ellátott, univerzális csatlakozóelem segítségével a rendszer gyorsan és felhasználóbarát módon kapcsolható hozzá például az automata kommissiózó polcrendszerekhez.

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés