hirdetés
hirdetés

Logisztika

A DHL új központot nyitott a budapesti repülőtéren

A DHL Express megnyitotta új, 13 000 m2-es központját, ezzel csatlakozik a DHL másik két üzletágához, a DHL Global Forwardinghoz és a DHL Freighthez, amelyek 2013-ban költöztek be a Budapest Airport Business Parkba.

hirdetés

Az új központ egy 6000 m2-es, a vállalat igényeire szabott raktárból, egy 2400 m2-es irodakomplexumból és egy 4500 m2-es munkaterületből áll. A zöldmezős beruházás összértéke 8 milliárd forint.

Az új raktárban helyet kapott az ultramodern, teljesen automatizált szortírozó endszer, amely óránként 6000 csomag válogatását végzi, és osztja el Lipcsébe, a DHL európai központjába tartó repülőgépekre. Az új szortírozórendszernek és a megnövelt árufeldolgozó kapacitásnak köszönhetően a DHL Express azt tervezi, hogy futárai még korábban indulnak majd, és később érkeznek vissza az új telephelyre. A hosszabb kiszolgálási időszak alapján a vállalat várhatóan bővíteni tudja prémiumszolgáltatásai körét és lefedettségét is. Az új központ több mint 200 munkavállalót foglalkoztat.

A DHL Express is beköltözött (forrás: DHL)
A DHL Express is beköltözött (forrás: DHL)

„Az új létesítményünk jelentős mérföldkő a DHL Express 25 éves magyarországi történetében. Ez az egyik legnagyobb projektünk, amelyet az elmúlt években megvalósítottunk. A zöldmezős beruházásnak köszönhetően megháromszorozhatjuk csomagfeldolgozó kapacitásunkat, és szélesebb szolgáltatási portfóliót tudunk kínálni ügyfeleinknek” – mondta el John Pearson, a DHL Express Európáért felelős vezérigazgatója.

„Azzal, hogy DHL Global Forwarding és a DHL Freight is a Budapest Airport területén működik, tovább erősödnek a szinergiák a három üzletág között, ami még hatékonyabb működést, a szolgáltatások és a cross dock megoldások további fejlesztését teszi lehetővé. Az új telephelyen nemcsak a munkakörülmények javultak, hanem a raktárunk működése is hatékonyabb lett” – tette hozzá Bándli Zoltán, a DHL Express magyarországi ügyvezetője.

(forrás: DHL/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés