hirdetés
hirdetés

Logisztika

A Dachser duplájára növelte hazai raktárkapacitását

A Liegl & Dachser Szállítmányozási és Logisztikai Kft., a Dachser globális logisztikai társaság magyarországi közös vállalata bővítette a Food Logistics üzletág létesítményeinek kapacitását. Az új budapesti Jászberényi úti kirendeltség teljes mértékben átvette a korábbi biatorbágyi telephely élelmiszer-logisztikai tevékenységét.

hirdetés

Egy stratégiai terv eredményeképpen, amelynek célja a Liegl & Dachser magyarországi növekedésének fellendítése, a cég idén új telephellyel bővült. A társaság jobb infrastrukturális adottságokkal és nagyobb kapacitásokkal kínál kiemelkedő minőségű logisztikai szolgáltatásokat. A Budapest X. kerületében található új épületegyüttes egy közel 38 000 m2 alapterületű raktárt, illetve egy több mint 4700 m2-es irodaépületet foglal magában. Az új létesítmény zökkenőmentesen illeszkedett be a Dachser európai hálózatába,

A vállalat a költözéssel áthelyezte a Food Logistics üzletágának hazai székhelyét a korábbi biatorbágyi kirendeltségéről a budapesti képviselethez. A döntés mögött stratégiai megfontolások álltak az élelmiszer-logisztikai ügyfelek ideális kiszolgálása érdekében. A X. kerületi új helyszín egyedülálló rugalmassággal áll az élelmiszergyártók, a nagykereskedők és a külkereskedelmi szereplők rendelkezésére. A főbb sajátosságokat az egyidejűleg többféle hőmérsékletű raktározás, az egyéni értéknövelt szolgáltatások és az országon átívelő zökkenőmentes szállítmányozási és logisztikai folyamatok jelentik. A Miskolcon és Szegeden található további Food Logistics kirendeltségek menedzselése és koordinálása Budapestről zajlik. Az Európai Élelmiszer Hálózat tagjaként valamennyi kirendeltség napi kapcsolatban áll 29 további országgal is.

A rendelkezésre álló kapacitás, illetve a szolgáltatások hatékonysága és minősége tovább növekszik (forrás: Dachser)
A rendelkezésre álló kapacitás, illetve a szolgáltatások hatékonysága és minősége tovább növekszik (forrás: Dachser)

Az átalakítás teljes folyamata 2017-ben befejeződött. A korábbi magyarországi 31 000 m2-es raktárkapacitás helyett az ügyfelek országos szinten most már több mint 69 000 m2-t tudnak igénybe venni. A változás eredményeképpen a Dachser jelenléte erősödik majd a magyarországi élelmiszer-logisztikai piacon, a rendelkezésre álló kapacitás, illetve a szolgáltatások hatékonysága és minősége pedig tovább növekszik. A döntés nem csupán a Food Logistics, hanem a cég European Logistics üzletágára is pozitív hatást gyakorol. A Dachser a folyamatokhoz és az IT-szabványokhoz igazodva magas minőségű logisztikai szolgáltatásokat kínál immáron kilenc telephelyen Magyarországon.

A globális Dachser-hálózaton belül a rendkívül hatékony és magas minőségű szolgáltatásokat négy kontinensen támogatják raktárak, közel 1,5 millió m2 területtel, amelyből 245 000 m2 hőmérséklet-szabályozott, és kizárólag élelmiszerek számára elkülönített. (x)

(forrás: Dachser)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés