hirdetés
hirdetés

Intralogisztika

28 tonna vonóerő fordulékony vontatóval

A Jungheinrich a stuttgarti Logimat 2018 kiállításon mutatta be az EZS 7280 típusú elektromos vontatóját. Az IFOY (Év Targoncája) Díjra jelölt, 28 tonnás vontatási teljesítményű gép kiválóan alkalmas kültéri alkalmazásra repülőtereken és ipari vállalatok üzemi területén.

hirdetés

A nagy forgatónyomatéknak köszönhetően a vontató rámpákon is képes nehéz terheket továbbítani. A visszagurulás ellen biztosított, automatikusan működésbe lépő rögzítőfék és a kapaszkodó menet egyszerű megállást, valamint elindulást biztosít felhajtókon is.

A gép rendkívül gazdaságosan üzemeltethető 500 Ah-os lítiumion-akkumulátorral, amely nem igényel karbantartást, rendkívül hosszú élettartamú, és bármikor tölthető gyorstöltéssel vagy akár köztes töltéssel. Ennek köszönhetően nincs szükség akkumulátorcserére. A maximális alkalmazási idő érdekében megnövelt tengelytávolság esetén akár 930 Ah teljesítményű akkumulátorral is működtethető.

Kiválóan alkalmas kültéri alkalmazásra például repülőtereken (forrás: Jungheinrich)
Kiválóan alkalmas kültéri alkalmazásra például repülőtereken (forrás: Jungheinrich)

Kompakt méreteivel és nagy kormányelfordulási szögével a Jungheinrich EZS 7280 típusú vontatója a legszűkebben helyeken is kiválóan használható, ahol sok fordulásra van szükség. Különböző asszisztensrendszerek garantálják a biztonságos alkalmazást. A vontató rendkívül robusztus kialakításának köszönhetően kiválóan megfelel gyakori kültéri használatra. A KTL bevonat megvédi a gépet a legkedvezőtlenebb időjárási viszonyoktól is.

A gyártó különböző zárt kültéri fülkéket kínál a felhasználóknak, amelyek választhatók hagyományosan nyitható vagy tolóajtóval. A fűtés kellemes belső hőmérsékletet biztosít. Az optimális befúvónyílások megakadályozzák az ablakok párásodását.

A kezelő kényelméről is gondoskodtak
A kezelő kényelméről is gondoskodtak

A hagyományos, az autókban megszokott pedálelrendezés és az állítható kormánykerék minden kezelő számára biztonságos és gyors használatot nyújt. Mint valamennyi lítiumionmeghajtású targoncához, a Jungheinrich az EZS 7280 típushoz is 100 százalékos elégedettségi garanciát ad.

Andreas Fürchtmann, a Jungheinrich termékmenedzsere így nyilatkozott: „A fejlesztés során rendkívüli figyelmet fordítottunk a vontató teljesítményére és a biztonságra, különösen az iparágra jellemző rámpamenet esetén. A kezelőfülke és a műszerfal az autóiparban használt minta alapján került kialakításra. A kezelőnek ily módon könnyű munkavégzést kínálunk több műszak esetén is.”

(forrás: Jungheinrich/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[221232] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés