hirdetés
hirdetés

Innováció

Ipar 4.0 a Mercedesnél

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára iránymutató logisztikai innovációt vezetett be „árukosár koncepció” néven, az automatizálásnak köszönhetően felszabadult terekben pedig pihenőzónákat alakított ki. 

hirdetés

Az új koncepió megvalósításához a vállalat közel 15 millió eurós beruházást hajt végre, melynek során többek között a gyár logisztikai csarnoka jelentősen kibővül. Az Industrie 4.0 és a gyártás digitalizációja jegyében immár az adott munkafolyamathoz szükséges alkatrészeket automatizált, önjáró robotok úgynevezett árukosarakban szállítják oda a megfelelő időpontban és mennyiségben. Ennek következtében nincs szükség a korábban a termelés területén található alkatrész tartó állványokra. Az így felszabaduló terekben ergonomikus pihenőzónákat alakítanak ki a dolgozóknak.

Az Industrie 4.0 szellemében bevezetett új logisztikai koncepcióhoz kapcsolódóan a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár közel 15 millió eurós beruházást hajt végre a gyártósorok alkatrészellátása tekintetében. Többek között jelentősen kibővül a logisztikai csarnok, melynek építési munkálata a tervek szerint 2016 első negyedévben kezdődik, és nyárig befejeződik.  

Árukosaras logisztikai rendszer a Mercedes-Benz gyárában
Árukosaras logisztikai rendszer a Mercedes-Benz gyárában

„Bár mindössze 3 és fél évvel ezelőtt kezdtük meg a gyártást Kecskeméten, fantasztikus eredmény, hogy immár 3 modellt gyártunk – kettőt kizárólag Magyarországon – az egész világ részére. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen új üzemként úttörő szerepet vállalhatunk a Mercedes-Benz Cars termelési hálózatában egy teljesen új logisztikai koncepciójának bevezetésében. Nagy elismerés ez a csapatnak” – mondta Thomas Geier, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója.

Itt a jövő gyára 

Az árukosár-alapú logisztikai rendszer jól látható változásokat jelent, hiszen az összeszerelő üzemben a szalag mellett már nem találunk állványokat, polcokat és az alkatrészek tárolására szolgáló göngyölegeket. Az ezzel kapcsolatos logisztikai ellátási folyamatok gyökeresen megváltoztak: az anyagmozgatási útvonalak felszabadultak, s bekapcsolódtak a folyamatba az árukosarakat továbbító robotok, amelyek automatikusan szállítják el az árukosarakat az árufelvételi zónából az összeszerelő szalaghoz, ahol a dolgozók az árukosárból kivett alkatrészeket felhasználják a szerelőszalag megfelelő pontján. Az árukosarak előnye, hogy lerövidítik az összeszerelő munkatársak által megtett távolságokat, valamint lehetővé teszik, hogy a megfelelő alkatrészek legyenek hozzáférhetőek az összeszerelés folyamán.

Ergonomikus pihenőzóna a Mercedes-Benz összeszerelő üzemében (forrás: Mercedes-Benz)
Ergonomikus pihenőzóna a Mercedes-Benz összeszerelő üzemében (forrás: Mercedes-Benz)

Az összeszerelő üzemben így felszabadult, korábbi logisztikai területeken új pihenőzónák kerülnek kialakításra ergonomikus székekkel és kényelmes kanapékkal. Itt a munkatársaknak a rendelkezésre álló pihenőidőben lehetőségük nyílik pihenni, vagy a bevezetett wifinek köszönhetően internetezhetnek is.

„Az összeszerelő-üzemben dolgozó kollégák számára újonnan kialakított pihenőzóna jó példa arra, hogy vállalatunk milyen eszközökkel igyekszik a munkakörülményeket tovább javítani. Célunk ugyanis nem csak az, hogy a jövőben is Magyarország legvonzóbb munkahelye legyünk, hanem hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyár megítélése munkatársaink szemében továbbra is pozitív legyen” – hangsúlyozta Ács László, a Mercedes-Benz gyár HR-igazgatója.

(forrás: Mercedes/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[179378] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés