hirdetés
hirdetés

Kutatás-fejlesztés

Tovább bővíti budapesti központját a Cloudera

Újabb 33 fővel bővíti magyar k+f-csapatát a Cloudera Inc., a felhőre optimalizált adatelemzési és gépi tanulást segítő modern megoldások szállítója. A kaliforniai székhelyű társaság azt tervezi, hogy 2019 végére 160 százalékkal növeli jelenlegi munkavállalóinak számát Magyarországon. A bővülést a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) aktív közreműködése segíti.

hirdetés

A Cloudera 2015-ben nyitotta meg új irodáját Budapesten. Az amerikai társaság azóta közép-európai k+f-bázist, tehetségtoborzó központot, valamint a magyar egyetemekkel és vállalkozásokkal kitűnő kapcsolatokat ápoló technológia nagykövetséget épített ki a magyar fővárosban. A Cloudera piacra lépése óta már több mint 150 főnek biztosít munkát, és 2019 végére további 160 százalékkal szeretné növelni alkalmazottainak számát. A k+f-központ mostani 33 fős bővítése egy újabb lépés a vállalat céljainak eléréséhez. A központ fejlesztését a Nemzeti Befektetési Ügynökség aktívan támogatja. De nemcsak a munkavállalók létszáma, hanem a társaság irodája is bővül. A Széchenyi István téri iroda egy újabb emelettel, 1100 négyzetméterrel lesz nagyobb, növelve a munkaállomások és a tárgyalók számát.

„Hiszünk abban, hogy a felhőre optimalizált adatelemzési és gépi tanulást támogató platformjaink segítségével ma még elképzelhetetlennek tartott megoldásokat hozhatunk létre a közeljövőben. Ezért a vállalkozásokat igyekszünk arra ösztönözni, hogy bátran használják fel komplex adatállományaikat”nyilatkozta az irodabővítés bejelentését követően Tom Reilly, a Cloudera vezérigazgatója.

Tom Reilly, a Cloudera vezérigazgatója bejelenti a bővülést (forrás: Cloudera)
Tom Reilly, a Cloudera vezérigazgatója bejelenti a bővülést (forrás: Cloudera)

Az amerikai cég magyar leányvállalata elsősorban szoftverfejlesztőket és a telepített rendszerek támogatását végző szakembereket foglalkoztat. Valódi szilícium-völgyi élményt kínál munkatársainak, akik megtapasztalhatják, milyen egy gyorsan növekvő nemzetközi vállalkozásnál dolgozni. Az újonnan felvett dolgozók egy hónapot töltenek a Cloudera Palo Altóban található központjában, ahova aztán évente egy-két alkalommal vissza is térnek továbbképzésre.

A Cloudera olyan programokban vesz részt, ahol cél a tehetségek felkutatása és fejlődésük támogatása. A Budapesti Műszaki Egyetem PARIPA programjának keretei között például a legtehetségesebb mérnökhallgatók az ott töltött gyakornoki munka során tekinthetnek be a vállalkozás működésébe, így a Cloudera mentorai segítségével értékes és piacképes tudást és tapasztalatot szerezhetnek. Emellett a cég aktív vendégelőadói programot is működtet, amely bevezeti a hallgatókat a big data és az analitika világába.

(forrás: Cloudera/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[220904] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés