hirdetés
hirdetés

Kutatás-fejlesztés

Mozgásérzékelő ruha fejlesztésébe fektet a Széchenyi Tőkealap

Az emberi mozgás digitalizálását és ergonómiai elemzését végző mozgásérzékelő felszerelést fejlesztő vállalkozásba fektetett be a Széchenyi Tőkealap, 60 millió forint értékben. Az AXS ergonómiai kiértékelő rendszer képes üzemi és ipari körülmények között pontos ergonómiai méréseket végezni.

hirdetés

A Széchenyi Tőkealap közleménye szerint az AXS ergonómiai kiértékelő rendszer jelenleg egyedülálló a piacon. Teljes körű, pontos digitális mozgásérzékelésre a jelenleg elérhető rendszerek nem alkalmasak. Az AXS Motionsystem Kft.-ben a Széchenyi Tőkealap 60 millió forintos tőkeemelést hajtott végre, amelyhez összesen további 25 millió forint értékű, pénzbeli és nem pénzbeli magántőke társult.
A győri Kft. termékeinek fejlesztését az Audi és a Széchenyi István Egyetem szakembereivel közösen tervezi. 

Az ötéves fejlesztői munkával létrejött rendszer egyedülálló módon képes üzemi és ipari körülmények között, a termelési folyamat zavarása nélkül, például a munkafolyamat során kifejtett erőhatásokra, környezeti hatásokra és életfunkciókra vonatkozó pontos ergonómiai méréseket végezni. A felszerelés hasznosítható a munkavállalók teljesítőképességének egzakt mérésében, illetve az élsportolók mozgásának rögzítésében és elemzésében is.

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés