hirdetés
hirdetés

Kecskemétiek állhattak a dobogó legfelső fokára

Hét hazai műszaki felsőoktatási intézmény közül a Kecskeméti Főiskola GAMF Kar hallgatói csapatát találták a legjobbnak a mai napon még nyitva tartó budapesti Mach-Tech 2009 szakkiállításhoz kapcsolódó, az isel Magyarország által szervezett gépversenyen.
hirdetés

 
 
A magyarországi műszaki felsőoktatási intézmények számára kiírt gépversenyt május 20-án a Mach-Tech 2009 nemzetközi ipari kiállítás keretében rendezte az isel Magyarország Kft. A megmérettetésen összesen hét hallgatói csapat vett részt a Dunaújvárosi Főiskola Gépészeti Intézetéből, a Kecskeméti Főiskola GAMF Karról, a Nyíregyházi Főiskola MMF Karról, a Pécsi Tudományegyetem PMM Karról, a Pannon Egyetem Gépészmérnöki Intézet géptan intézeti tanszékéről, a Szent István Egyetem mechatronikai tanszékéről és a Széchenyi István Egyetem mechatronika és gépszerkezettan tanszékéről. A csapatok az általuk tervezett és épített CNC-berendezésekkel, egy érme felületi megmunkálását célzó feladat nyilvános elvégzésével mérték össze teljesítményüket. Többek között meghatározó értékelési szempont volt a megoldás műszaki eredetisége, a kivitelezés technikai színvonala, valamint a munkafeladathoz szükség idő is. A mezőnyből a szakmai zsűri a Kecskeméti Főiskola GAMF Kar teljesítményét találta a legjobbnak, többek között azért, mert a maximálisan 1 órásra szabott munkafeladatot mindössze 10 perc alatt sikerült teljesíteniük. A második helyet a tavalyi ősszel rendezett hasonló gépverseny győztesei, Nyíregyházi Főiskola MMF Kar hallgatói szerezték meg, míg a dobogó harmadik fokára a veszprémi Pannon Egyetem Gépészmérnöki Intézet géptan intézeti tanszékének hallgatói csapata állhatott. "A versenyt és az ahhoz kapcsolódó gépbemutatót jelentős érdeklődés övezte a nemzetközi szakkiállításon. Mindebből a hallgatók a szakvásárokon való megjelenés és a műszaki marketing területén szerzett tapasztalatok mellett ipari kapcsolatokkal, és az ígérvények szerint konkrét megbízásokkal is gazdagodhattak" - mondta el a Lehóczki László, az isel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A hazai műszaki felsőversenyt szervező cég vezetőjével készült interjúnk a GyártásTrend magazin júniusi számában olvasható!
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés