hirdetés
hirdetés

K+F

Innovációs centrumot hoznak létre Miskolcon

Innovációs centrumot hoz létre a Miskolci Egyetem és a város önkormányzata.

hirdetés

Az önkormányzat és az egyetem "egyet akar", egy fejlődő, modern, az újdonságokra, új technológiák befogadására képes 21. századi Miskolcot, amely részese és nyertese lehet a negyedik ipari forradalomnak.

Az egyezmény újfajta együttműködés keretét adja, a város és az egyetem közösen dolgozik majd azért, hogy új, Magyarországról még hiányzó iparágak települjenek Miskolcra, a cél, hogy magas hozzáadott értékű termelés, a legdinamikusabban növekvő, innovatív gazdasági ágazatok honosodjanak meg a városban.

Az önkormányzat és az egyetem olyan gazdasági környezet megteremtésén dolgozik majd közösen, amely nem csak a termelés, hanem a kutatás-fejlesztés számára is vonzó. Ennek érdekében innovációs centrumot létesítenek, amely "helyszíne és motorja" is lesz egyben a kutató-fejlesztő és gazdaságélénkítő tevékenységeknek. 

A megállapodás kitér az oktatás megújítására is, az egyetem és a város a régió legkorszerűbb oktatási intézményi modelljét kívánja létrehozni Miskolcon; olyan oktatási rendszert építenek ki, amely szolgálja az ipar érdekeit, egyben felkészíti a diákokat arra, hogy képesek legyenek megfelelni a negyedik ipari forradalom követelményeinek. 

Azt szeretnék, hogy 2020-ra valódi kutató-fejlesztő egyetemmé alakuljon át a felsőoktatási intézmény, elsősorban műszaki kutatóegyetemi centrummá, ahol nemcsak kiváló, versenyképes tudást szerezhetnek a magyar és külföldi diákok, hanem arra is lehetőséget kapnak, hogy új eszközöket, technológiákat találjanak fel, fejlesszenek ki.

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés