hirdetés
hirdetés

Tetoválás

Három digitális funkcióval működő tetoválás

Az eddigieknél is kényelmesebbé varázsolja hétköznapjainkat az MIT csúcstechnológiás aranyfüst matricája.

hirdetés

A Microsoft Research-csel együttműködésben az MIT Media Lab kifejlesztett egy olyan technológiát, amelynek révén érintőpadként, kijelzőként és adattárolóként funkcionáló tetoválásokat vihetünk fel a bőrünkre.

DuoSkin tetoválás (Forrás: Fashion Fusion News)

A külön áramkörrel rendelkező, felfestett „vinyetták” közeltéri kommunikációt (NFC) használva lépnek kapcsolatba a külső készülékekkel. Az üzletekben a telefonunk ugyanezt a protokollt veszi igénybe a készpénzmentes fizetések alkalmával.

Az ideiglenes tetoválások aranyfüstből készülnek; ez a „szervezetbarát” vékony fémlemez olykor akár díszes süteményekről is visszaköszönhet ránk, mivel ehető.

Viselője testhőmérsékletének vagy hangulatának függvényében a DuoSkin megváltoztatja a felületét, és így bizonyos szempontból kijelzőként is felhasználható.

Az ideiglenes matrica adattárolásra is alkalmas lehet, vagyis például a mobiltelefonon keresztül érvényesíthető beszállókártyát vagy mozijegyet is helyettesítheti.

A legjobb az egészben, hogy a DuoSkin áramkörének formája testre szabható, és így aranyszínű, illetve ezüstös csillogásával akár egy egyedi és elegáns ékszer szerepét is betöltheti a mindennapokban.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Slate)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés