hirdetés
hirdetés

Innováció

A Toyota várja az ötleteket

A Toyota azért hozta léte a nyílt innovációs platformot, hogy a különböző vállalatok és k+f szervezetek által javasolt, a meghirdetett témakörökhöz kapcsolódó új szolgáltatásokat a kiválasztott szervezetekkel együtt fejlessze ki.

hirdetés

Japánban jelenleg sokféle változás zajlik: a születések száma alacsony, a társadalom öregszik, és a népesség egyre inkább a nagyvárosokban koncentrálódik, amivel párhuzamosan kezd elnéptelenedni a vidék. Ugyanakkor az országban igen fejlett az IT és a technológia. Mindezek fényében a z autógyártó úgy véli, hogy gazdasági társaságként reagálnia kell az egyre diverzifikáltabb fogyasztói igényekre.

A Toyota Next program célja, hogy a különféle vállalatok és k+f szervezetek által kínált új ötletek, technológiák és megoldások révén, velük közösen fejlesszen ki újfajta szolgáltatásokat, illetve együttműködjön olyan vállalkozásokkal, amelyek már elindítottak valamilyen, a szokványostól eltérő szolgáltatást. A Toyota azt tervezi, hogy 2017-től kezdve együttműködik ezekkel a szervezetekkel számos olyan szolgáltatás kifejlesztésében, amelyek az emberekre összpontosítanak.

A válallat nem csupán Japánból várja az újszerű ötleteket, célja, hogy megközelítésekben, forradalmi megoldásokban gondolkozó vállalatokat, start-upokat és kreatív elméket vonjon be a folyamatokba, ezzel pedig megsokszorozza a rendelkezésére álló szellemi kapacitást és tudásbázist.

„Érdemes persze megjegyezni azt is, hogy egy-egy ilyen együttműködés nem csupán meglévő problémák, feladatok megoldására hozhat újszerű megoldást, de egészen új problémák, potenciális ügyféligények felvetése révén még tovább szélesítheti a fejlesztések körét, és akár új irányokat is kijelölhet” – mondta Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

(forrás: GyártásTrend/Toyota)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés