hirdetés
hirdetés

CAD/CAM

VII. Országos Solid Edge és Edgecam Verseny

Április 5-én zajlott az Országos Solid Edge és Edgecam Verseny, amelyet 7. alkalommal rendeztek meg. Az ország különböző helyeiről, valamint a határon túli szakiskolákból jelentkező középiskolás diákok az Enterprise Group PLM divíziója és NCT Akadémia közös rendezvényén versenyeztek az elsőbbségért és persze az értékes nyereményekért.

hirdetés

A gépészeti tanulmányokat folytató középiskolai diákoknak szervezett verseny többkörös formában zajlott. Az országos döntőbe való részvételhez első körben egy szabadon választott témában pályamunkákat kellett benyújtani március 24-ig, melyet az Enterprise Group szakmai zsűrije bírált el.

A beérkezett közel 30 pályamunka értékelése után 23 diák került be a döntőbe, amely április 5-én az NCT Akadémia tantermeiben zajlott a versenyt szervező- valamit szponzoráló cégek képviselői jelenlétében.

„A szervezés során fontosnak tartottuk, hogy ehhez a tehetséggondozási formához olyan neves támogatókat gyűjtsünk, akik a saját filozófiájukban is fontosnak tartják a műszaki területen tanulók felkarolását” – mondta Szűcs Imre, az Enterprise Group ügyféltámogatási vezetője.

Szűcs Imre, az Enterprise Group ügyféltámogató mérnöke
Szűcs Imre, az Enterprise Group ügyféltámogató mérnöke

A rendezvényt az Enterprise Group részéről Melkovics Péter nyitotta meg és köszöntötte a versenyen megjelent diákokat és az őket felkészítő oktatókat. A verseny, valamint cégünk tevékenységének rövid bemutatása után került sor a feladatok kiosztására/ismertetésére és a verseny kezdetére. A feladatok megoldására összesen 3 óra állt rendelkezésre és a versenyt a szervezők felügyelték.

„Az idei verseny nagyon jól megmutatta, hogy amit a felkészítő tanárok nehéz feladatsornak gondolnak, arra a diákok könnyű akadályként tekintenek, így volt az lehetséges, hogy a legegységesebb mezőny idén jött össze” – tette hozzá Szűcs Imre.

A verseny időtartama alatt a diákokat kísérő tanárok számára szakmai előadást tartott Hipszki Balázs, a SECO Tools Kft. képviseletében, valamint Veres Tibor, aki a Hexagon CAM megoldásokat ismertette. Továbbá sor került a feladatmegoldások áttekintésére is.

A kísérő tanárok a virtuális valóságot is kipróbálhatták, miközben diákjaik dolgoztak
A kísérő tanárok a virtuális valóságot is kipróbálhatták, miközben diákjaik dolgoztak

Az ebédszünet alatt az Enterprise Group munkatársai ellenőrizték a leadott feladatokat, majd ezt követően került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre. A győzteseket a szponzori felajánlások révén értékes díjakkal is jutalmazták, mint például monitor vagy fesztivál belépőjegy.

Díjazottak Solid Edge kategóriában:

1. helyezett – Gáspár Balázs – Gépipari és Elektronikai Szakközépiskola Komárno

2. helyezett – Árvai Tamás – Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

3. helyezett – Antóci Bence – Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont

Díjazottak Edgecam kategóriában:

1. helyezett – Hári Gergő Martin – SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium

2. helyezett – Seregi Bálint Leon – Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

3. helyezett – Boráros András – Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

A verseny különdíjasa:

Solid Edge Különdíj – Major Zoltán – Energetikai Szakgimnázium és Kollégium Paks

Az országos szakmai versennyel kapcsolatban összességében elmondható, hogy kiváló alkalmat biztosít a gépészeti ismereteket tanulóknak felkészültségük, szakismeretük bizonyítására, valamint a közvetlen kapcsolat kialakítására a rendezvényt szervező és támogató cégek szakembereivel.

„Az is jól látszik, hogy változások mennek végbe a műszaki oktatásban, örömünkre szolgál, hogy egyes iskolák megfigyelőként is részt vettek a rendezvényen, valamint jelezték indulási szándékukat jövőre, tehát jó úton járunk” – mondta el összegzésül Szűcs Imre, az Enterprise Group ügyféltámogatási vezetője.

Az eddigi sikerekre alapozva, 2020-ban is folytatódik az országos verseny, így a lehetőség jövőre ismét adott lesz a vállalkozó szellemű középiskolás diákok számára.

A verseny képgalériája itt érhető el, a versenyről részletesebben információt itt talál. 

(forrás: Enterprise Group)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[237337] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés