hirdetés
hirdetés

Karrier

Magyar tehetségek a nemzetközi technológiai fesztiválon

A Design Terminál segítségével ezúttal három fiatal vállalkozás, valamint Bucsi Réka animációs filmrendező kapott lehetőséget, hogy bemutatkozzon a világ egyik legnagyobb technológiai fesztiválján.

hirdetés

Az Egyesült Államokbeli Austinban megrendezett South by Southwest (SXSW) napjaink egyik legnagyobb interaktív technológiai fesztiválja. A Design Terminál és a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) második alkalommal nyújt segítséget abban, hogy az eseményen a világ élvonalbeli, fiatal tehetségei között magyarok is szerepelhessenek, lehetőséget kínálva a nemzetközi kapcsolatteremtésre, tapasztalat- és tudáscserére.

A világ legizgalmasabb startupjai között ezúttal a Laborom, a KaliJob és a DroneIQ mutatkozhat be a Design Terminál mentoráltjai közül. A csapathoz a Design Terminál partnerének a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) korábbi hallgatója is csatlakozhat. Bucsi Réka animációs filmrendező a Symphony no.42 című animációs filmjével már több mint ötven nemzetközi díjat is magáénak tudhat.

2015-ben a Design Terminál segítségével többek között az SBrick csapata utazhatott a fesztiválra. „Fiatal vállalkozásként nemcsak maradandó élmény volt az SXSW, de óriási lehetőség is. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, sikerült nemzetközi befektetőkkel is kapcsolatot teremteni” – mondta Pásztor Lénárd, az SBrick alapítója.

A Design Terminál díjmentes vállalkozásfejlesztő programjában nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való bemutatkozási lehetőséggel is segíti a vállalkozásokat. Az intézmény által szervezett eseményeken 590 vállalkozás vett már részt. Emellett több mint 50 magyar vállalkozást mutatott be külföldi szakkiállításokon és vásárokon.

A fesztiválon bemutatkozó vállalkozások: 

Laborom – Egészségügyi dolgozók és pácienseik által használható mobilalkalmazás. Egészségügyi rendszerező és a gyógyellátás átláthatóságát segítő eszköz.

KaliJob – Online interjúszervező alkalmazást fejlesztő csapat, mellyel az álláskeresőket segítik.

DroneIQ –  Katasztrófavédelem és kutató-mentő csapatok által használt drón szoftver fejlesztésével foglalkozó csapat.

Bucsi Réka – A MOME animáció szakán végzett 2013-ban, Symphony no.42 kisfilmje az Oscar verseny döntőjébe is bekerült. Legújabb filmje LOVE címmel a Berlini Filmfesztiválon debütált   idén januárban. 

(forrás: Design Terminál/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés