hirdetés
hirdetés

Karrier

Kezdő startupokat vár a Design Terminal mentorprogramja

A Design Terminal január 15-től megnyitotta a jelentkezést tavaszi mentorprogramjába. A leginnovatívabb startupok, amelyek skálázhatók és profitorientáltak, ugyanakkor termékükkel, szolgáltatásukkal jelentős pozitív hatást gyakorolnak a társadalom egészére, három hónapos vállalkozásfejlesztésen vehetnek részt.

hirdetés

Az előző évekhez hasonlóan a Design Terminal 2019-ben is azokat a kezdő vállalkozásokat fejleszti, amelyek a technológiai innovációt a társadalom jóllétének javítására használják olyan fókuszterületeken, mint az egészség, környezet, közlekedés és foglalkoztatás.

A három hónap alatt a csapatok cégként is fejlődnek, de megtanulhatják, hogy hogyan tudnak együttműködni vállalati partnerekkel. A Design Terminal termék- és üzletfejlesztésben, kommunikációban, értékesítésben, pénzügyi tervezésben nyújt segítséget, de szervezeti és jogi hátterükre vonatkozóan is kapnak tanácsokat a vállalkozások. Mindezek a fejlesztések hozzásegítik a csapatokat, hogy készek legyenek potenciális befektetők bevonására.

A program erőssége a startupokat segítő, hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat. A mentorálás során igazi családias közösség alakul ki, számos workshoppal, négyszemközti megbeszélésekkel, szabadidős, közösségépítő programokkal. Emellett a csapatoknak közösségi irodát biztosítanak, ösztöndíjat kaphatnak, megismerkedhetnek a legjobb hazai és külföldi befektetőkkel, illetve nagyvállalatokkal.

Kifejezetten olyan vállalkozásokat segít, amelyek üzleti megoldásukkal valamilyen társadalmi probléma megoldásához is hozzájárulnak (forrás: Design Terminal)
Kifejezetten olyan vállalkozásokat segít, amelyek üzleti megoldásukkal valamilyen társadalmi probléma megoldásához is hozzájárulnak (forrás: Design Terminal)

Az idei mentorprogram különlegessége, hogy azok a női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák, akik egyben startupalapítók és a beválogatott csapatok között vannak, plusz ösztöndíjban részesülnek.

Jelentkezni a honlapon 2019. február 18-ig lehet, a pontos technikai információk is itt találhatók a programhoz kapcsolódóan.

A mentorprogram különlegessége, hogy kifejezetten olyan vállalkozásokat segít, amelyek üzleti megoldásukkal valamilyen társadalmi probléma megoldásához is hozzájárulnak. Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a kerekesszékesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS, amely eddig 11 ezer szülőnek segített vagy a látássérülteket az olvasás öröméhez juttató GlovEye. A tehetséggondozó programot, amelyet 2014-ben az Európai Bizottság is kitüntetett, hazai és nemzetközi nagyvállalatok mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is támogatja.

(forrás: Design Terminál/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[233228] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés