hirdetés
hirdetés

Karrier

Járműipari és műszaki állásbörze az Óbudai Egyetemen

29 cég közel 350 állásajánlatával járműipari és műszaki tematikájú állásbörzét szervez az Óbudai Egyetem október 18–19-én.

hirdetés

Az egyetem hallgatói és az érdeklődők 18-án Józsefvárosban a Tavaszmező utcai, 19-én pedig Óbudán, a Bécsi úti kampuszon találkozhatnak a munkaerőpiac világával mindkét nap 9 és 16 óra között. A kétnapos tematikus rendezvény célja, hogy az adott terület munkaerő-piaci igényeinek bemutatása nagyobb teret kapjon az egyetemen és a vele kapcsolatban álló közoktatási és felsőoktatási intézményekben.

Az őszi állásbörze első napján, október 18-án a józsefvárosi kampusz kiemelt tematikáját a járműipar adja. Az iparágban a komoly fejlesztési munkáktól a gyártástervezésen, optimalizálási feladatokon keresztül a minőségbiztosításig minden mérnöki feladat megtalálható, ennek megfelelően ezen a területen helyezkedik el az Óbudai Egyetem legtöbb hallgatója. A műszaki tematikájú állásbörzének október 19-én a Bécsi úti kampusz ad helyet, amely idén három területre fókuszál: a kreatív iparra, az energetikára és az informatikára.

A járműipari börzén 13 kiállító várja 74 négyzetméteren az érdeklődőket, több nagynevű cég közt jelen lesz a Robert Bosch, az Audi, a Suzuki és a a Schaeffler-csoport. A Bécsi úti főépület aulájában, a műszaki állásbörzén pedig 88 négyzetméteren 16 kiálló közt biztosan találkozhatnak az érdeklődők a Nokia, a MÁV, az Elmű-ÉMÁSZ, az ExxonMobile és az Accenture cégek képviselőivel. Az érdeklődők cégbemutató előadásokon, próbainterjún és grafológiai gyorselemzésen is részt vehetnek.

A mindkét nap 9 és 16 óra között zajló állásbörze kiváló alkalom mind az új munkaerő, mind a leendő munkahely feltérképezésére. A személyes találkozás lehetőséget ad a közvetlenebb kapcsolat kialakítására a hallgatók és leendő munkaadóik között. A börzén résztvevő cégek felmérhetik a frissen végzettek szakmai felkészültségét, tapasztalatát és a munkahellyel kapcsolatos elképzeléseiket, miközben megismertethetik cégüket a diákokkal. A hallgatók a rendezvényen tájékozódhatnak a cégek által nyújtott lehetőségekről, a pályakezdőkkel, friss diplomásokkal szemben támasztott elvárásaikról. Az állásbörze nem csak az államvizsga előtt álló végzősöknek nyújt hasznos segítséget, hanem az alsóbb évfolyamos hallgatóknak is.

A kétnapos börzén az Óbudai Egyetem saját standdal is megjelenik, ahol a BA diploma megszerzését követő lehetőségekről nyújt tájékoztatást az érdeklődőknek a mester, a posztgraduális és a doktori képzéseket illetően, bemutatva ezzel az egyetem nyújtotta életpálya karrierlehetőségeit.

(forrás: Óbudai Egyetem/ GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés