hirdetés
hirdetés

Karrier

Ipari Együttműködési Központ alakult a BME-n

A központ munkája a gyógyszeriparra, az energetika területére és az informatikai megoldások kidolgozására fókuszál majd. 

hirdetés

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Siemens Zrt., a Richter Gedeon Nyrt., a Nokia Solutions and Networks Kft. és a Magyar Villamos Művek Zrt. konzorciuma hozta létre az egyetemen belül működő BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázat keretében mintegy 4 milliárd forint támogatást ad az innovációs alapból, az együttműködésben részt vevő vállalatok pedig 2 milliárd forintot biztosítanak a központ munkájához. 

Pálinkás József, az NKFIH elnöke elmondta, hogy a vállalati és az egyetemi együttműködésből olyan eredmények születnek a tudomány fejlődése mellett, amelyek a gyakorlatban hasznosíthatók. Szerinte a központ sikeres működése vonzza majd a legjobb kutatókat, az egyetem is vonzóbbá válik. 

Józsa János, a BME rektora elmondta, hogy a központ létrehozásával a tudásalapú gazdaság irányába mozdulnak, a kutatási eredmények hatékonyabban hasznosulnak az iparban. Az egyetemen belül önálló szervezeti egységként működő központ munkája során fókuszál a gyógyszeriparra, az energetika területére, az informatikai megoldások kidolgozására.

Az együttműködés négy évre szól, a szellemi tulajdon kérdéseit a központ igazgató tanácsában fogadják majd el.

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés