hirdetés
hirdetés

Tippek a munkaerő megszerzéséhez

Hol, mikor és hogyan keresse a kék gallért?

A kékgalléros kifejezés mögött sok minden húzódik. Sokszor munkaerőhiány. Néha fogalmi zavar. És rengeteg különböző hivatás. És most már az internet is. Hol és milyen üzenettel találja meg a fizikai, szak- vagy segédmunkásokat online a 21. században? Mutatjuk.

hirdetés

A SentiOne social listening ügynökség 39 konkrét állástípuson keresztül vizsgálta a 2017-es online álláskeresői és álláshirdetési trendeket. Ki? Hol? Hova? Milyen állást? Mikor? Egy Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, blogokon, fórumokon és weboldalakon végzett kutatás tanulságai.

 1.      Több mint 100 000 ajánlat, tripla esély 

2017-ben már közel 3x annyi állást hirdettek meg fizikai, segéd- és szakmunkás kategóriában a magyar nyelvű interneten, mint 2015-ben. Egészen pontosan 128 232 alkalommal került szóba ilyen típusú állásajánlat vagy álláskeresési hirdetés online. Egyértelmű tehát, hogy az internet egy valid platform a jövő munkavállalóinak megtalálására és edukálására. A Twitter ráadásul harmadik helyen szerepel a témában legtöbbször publikáló források listáján. Az elmúlt 365 nap adatait tekintve közel 8000 fizikai munkához kapcsolódó álláshirdetést tettek közzé itt a felhasználók. Ha szeretné, hogy az üzenete jó és széles célcsoportnál landoljon, legyen köztük ön is. 

2.      Mi a legnépszerűbb munkakör?

Összesen 39 különböző állástípusra keresett rá a SentiOne social listening ügynökség kezdve a hegesztőtől a szobalányon keresztül a gyártósori munkatársig. A kutatás eredményeként kiderült, hogy melyik a TOP10 legtöbbször említett kékgalléros munkatípus a magyar neten az álláshirdetés és álláskeresés kontextusában. A listát toronymagasan vezetik a takarító, raktáros, asztalos, hegesztő, és kőműves állások. Azaz az internetes tartalmak mennyisége alapján ezekben a kategóriákban van a legtöbb és a leggyorsabb elhelyezkedési lehetőség - valamint a legtöbb érdeklődő, akiket el kéne érni…

 

3.      A legnagyobb hangú hirdetők, akiket érdemes követni

Facebookon ők a legnépszerűbb oldalak: Fizikia munka / Segédmunka Állások - profession.hu, Állástrend.hu, Szárnyas fejvadász, Pensum, kárpátapro.net, Magyar Közút Nonprofit Zrt..

A Twitteren pedig őket: Alex Ander, Monster Engineer Job, Ingyenhirdetes.ro.

Érdemes odafigyelni rájuk. Szélesebb online látókör egyenlő nagyobb esély. Egyrészt megismerhetjük, hogy mások milyen részleteket kommunikálnak egy-egy álláshirdetés során, valamint nyomon követhetjük a másik oldal reakcióit is: mire kérdeznek vissza a munkakeresők, mit akarnak még tudni, milyen típusú álláshirdetéseket kedvelnek és/vagy osztanak tovább a legnagyobb arányban stb.

 4.      Hétfőn és pénteken hirdessen!

Csak az elmúlt negyedév adatai alapján is kristálytisztán látszik, hogy hétvégén jellemzően nincs álláshirdetés. Ne akkor hirdessen tehát, mert a közönsége valószínűleg nincs gép előtt. Ezt jelölik az ábrán végighúzódó vonalban látható zuhanások, melyek az esetek 90 százalékában szombaton esnek a mélypontra. Ez azt jelenti, hogy azon a napon nagyon kevés a kékgalléros állásokhoz kapcsolódó online interakció. Hétfőn és pénteken viszont nagyon is sok hirdetést publikálnak, ezt jelölik a csúcsok. Ilyenkor tehát kapcsolódjon be a beszélgetésbe!

(forrás: hrpwr/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cik[218348] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés