hirdetés
hirdetés

Felsőoktatás

Gyakorlati tudással támogatott logisztikai képzés

Bosch Lean Menedzsment Vállalati Tanszék alakult a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE).

hirdetés

Az alapító okiratot február 27-én írta alá Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora, valamint Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője. „A Bosch Lean Menedzsment Vállalati Tanszék célja, hogy az egyetem logisztikai képzését gyakorlati lean menedzsment tudással erősítse meg, és ezzel máshol nem megszerezhető, azonnal piacképes tudást adjon a hallgatóknak” – nyilatkozta Daniel Korioth.

„A Budapesti Gazdasági Egyetemen – Magyarország legnagyobb alkalmazott tudományok egyetemeként – rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a munkaerőpiaci szereplőkkel szoros kapcsolatot ápoljunk, hiszen csak úgy tudunk piacképes diplomát kínálni hallgatóink számára, ha képzéseinket a munkaerőpiac igényeinek megfelelően alakítjuk. A Bosch Lean Menedzsment Vállalati Tanszék megalapítása garanciát jelent arra, hogy hallgatóink olyan egyedülálló és naprakész ismereteket sajátítanak el, mellyel komoly előnyre tesznek szert a munkaerőpiacon” – mondta el Heidrich Balázs, a BGE rektora.

Aláírták az okíratot a Bosch Lean Menedzsment Vállalati Tanszék megalapításáról (fotó: Bosch)
Aláírták az okíratot a Bosch Lean Menedzsment Vállalati Tanszék megalapításáról (fotó: Bosch)

A Robert Bosch Lean Management Vállalati Tanszék alapítása révén a BGE és a Bosch vállalatcsoport együttműködése több, egymással szerves egységet alkotó szinten valósul meg. Egyrészt a vállalatcsoport által delegált szakemberek részt vesznek a tantárgyak tartalmának megújításában, a kötelező és az ajánlott irodalom bővítésében, illetve a tantárgy oktatásában. Másrészt a Bosch rendszeres gyárlátogatások, esettanulmányok, valamint szakdolgozati és TDK dolgozatok konzultációja révén biztosítja az elméletben megszerzett tudás gyakorlati elsajátítását is. A most megalapított tanszék oktatási munkájában a hatvani és a maklári Bosch gyárak, valamint a budapesti Bosch logisztikai vezetői, szakértői vesznek részt. Az elméleti előadásokon bemutatásra kerülnek a Bosch logisztikai folyamatai, szó lesz a teljesítménymérésről és a hálózatba kapcsolt iparról (ipar 4.0) is. A hatvani és a maklári gyárban a gyakorlatok során testközelből követhetik és ismerhetik meg a hallgatók ezeket a logisztikai folyamatokat.

(forrás: Bosch/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés