hirdetés
hirdetés

Innovációs verseny

Futár és meditech cég nyerte az innovációs versenyt

Félmillió eurós befektetést kapott az E-med4All csapata, akik szív- és érrendszeri telediagnosztikai szűrési rendszeren dolgoznak, a közönségdíjas egy startup futárcég lett.

hirdetés

A Design Terminal innovációs ügynökség augusztus 4-ig várja a leginnovatívabb hazai és nemzetközi startupok jelentkezését a mentorprogram őszi szemeszterére. Társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozások jelentkezését várja a Design Terminal az őszi mentorprogramjára.

Az ügynökség most lezárult tavaszi szemeszterére 174 startup jelentkezett a világ 30 országából, közülük tíz csapat vehetett részt a mentorprogramban. A munkahelyi elégedettséget és stressz szintet mérő alkalmazást fejlesztő svéd Happy at work a program ideje alatt elnyerte a Brain Bar Blastoff startup-verseny 150 ezer eurós befektetési ajánlatát is. A skandináv startup a program során új munkatársakkal bővítette csapatát, és irodát nyitott Budapesten.

Az innovációs verseny győztesei
Az innovációs verseny győztesei

A program időszakában egy holland befektetői csoporttól félmillió eurós befektetést kapott az E-med4All csapata is, akik szív- és érrendszeri telediagnosztikai szűrési rendszeren dolgoznak. Az E-Med4All olyan egyszerű és olcsó megoldást kínál a pulzushullámok analizálására, amellyel korai fázisban felismerhetők szív- és érrendszeri betegségek, a terhességi magas vérnyomás, de segítséget nyújthat sportolóknak, gyógyszerkutatóknak és egészségbiztosítóknak is.

A tavaszi szemeszter július 4-i zárórendezvényén közönségdíjat nyert a városon belüli csomagszállítást megújító ViddL. A csapat jelenleg tárgyalásokat folytat Magyarország egyik legnagyobb online áruházával, és 30 százalékos növekedést is sikerült elérniük a naponta szállított csomagok számában.

A programban hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat közreműködésével fejleszthetik üzleti modelljüket, terméküket vagy szolgáltatásukat a startupok. A csapatoknak közösségi iroda biztosított, ösztöndíjat kaphatnak, kapcsolatot építhetnek hazai és külföldi befektetőkkel, valamint olyan nagyvállalatokkal, mint a BlackRock vagy a Knorr-Bremse. A startupot alapító női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák plusz ösztöndíjban részesülnek.

A 2019-es tavaszi mentorprogramban részt vett csapatok

Ökoüzemanyag, online művészeti piactér, természettudományos oktatási platform, a várandós anya szív- és érrendszeri állapotát vizsgáló megoldás, munkavállalói elégedettséget mérő alkalmazás, felhőalapú vállalati ösztönzőrendszer, sebészeti műtéti technika oktatását támogató megoldás, adatkezelési platform, légzési és szívverési mintákat követő alkalmazás és közösségi futárszolgálat is szerepel a most lezárult tavaszi mentorprogramban részt vett csapatok fejlesztései között. 

(forrás: Design Terminál/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés