hirdetés
hirdetés

Karrier

Döntő fordulat jöhet a startupok életében

Az EIT startupversenyei több mint kétszáz innovatív team életét változtatták meg. A 200 ezer euró összdíjazású versenyek tétje növekszik 2019-ben.

hirdetés

Az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) által szervezett versenyek döntő fordulatot hoztak olyan innovatív startupok életében, amelyek mindannyiunk életét fogják megváltoztatni a jövőben. Több mint kétszáz csapat jelentkezett az EIT egészégügyi, nyersanyagtudományi és élelmezésügyi akcelerátor programjaira, és a győztesek több mint 200 000 euró támogatásban részesültek tréningprogramjaik során, amelyek segítenek saját vállalkozást indítani, támogatást nyújtanak az üzletfejlesztésben és a külpiacokra jutásban. Az EIT célja olyan európai startupok felkarolása, melyek forradalmasítják az európai piacokat. 2018-ban kétszer annyi csapat jelentkezett a programokra, mint tavaly. Az EIT startupversenyei olyan programok, amelyek a résztvevők számára eddig elérhetetlen kapukat nyitnak meg Európában, beleértve a Tudás és Innovációs Közösségek (Knowledge and Innovation Community, KIC) hálózatát is.

Tavaly 67 csapat nyújtott be pályázatot az EIT egészségügyi, élelmezés- és nyersanyagtudományi üzleti ötletek számára kiírt versenyébe, és vett részt egy kétnapos bootcamp tréningen. A jelentkezők tudományos hátterű, de üzleti tapasztalattal nem rendelkező tagokból álltak. A program során vállalkozási alapismereteket szereztek, tanultak a piac szegmentálásról, kidolgozták üzleti ajánlatukat, üzleti tervet készítettek, megvizsgálták versenyelőnyüket és a kétnapos intenzív tréning után elkészítették az első bemutatkozó prezentációjukat (pitch deck). Közülük az EIT 21 csapatot juttatott tovább a személyre szabott, tematikus mentorprogramjába. Novemberben a közös nagy döntőben a csapatok nemzetközi zsűri előtt mérték össze tudásukat.     

A novemberi döntő megmérettetés résztvevői (forrás: EIT Health)
A novemberi döntő megmérettetés résztvevői (forrás: EIT Health)

2019-ben az EIT Health folytatja együttműködését az élelmezésügyre specializálódott EIT Fooddal és a nyersanyagtudományokkal foglalkozó EIT Raw Materialsszal, hogy együtt indítsák el EIT Jumpstarter néven szelektív, versenyközpontú, üzleti képességek fejlesztésére összpontosító programjukat, amely a résztvevők számára eddig elérhetetlen kapukat nyit meg Európában, beleértve a Tudás és Innovációs Közösségek 30-30 csapatot hívnak majd meg mindhárom szakterületről, így összesen 90 jelentkező közül fogják majd kiválasztani a legjobb 18-at, vagyis kategóriánként 6 teamet, amelyek bekerülnek a döntőbe és versenybe szállnak a 10 000 eurós fődíjért. A 2019 év elején induló Jumpstarter programot üzleti ötlettel rendelkező, vállalkozási ismereteiket fejleszteni kívánó innovátoroknak írják ki, akik a program végén elindíthatják startup vállalkozásukat.    

Az InnoStars Awards program keretében az idei évben alkalmazott felkészítési és tréningmetodika adja a 2019-es évi programok elméleti alapját. Az EIT Health erre a programra termékkel vagy prototípussal már rendelkező, vagy már jogi személyként működő startupok jelentkezését várja, azzal a céllal, hogy a piacra lépésüket támogassa. A programra való jelentkezést március 27-ig várják, a kiválasztott csapatokat két bootcamp és egész éven át tartó tréningsorozat során készítik fel a novemberben tartandó végső döntőre.

2019-ben folytatódnak a startupok felkészítésére és támogatására kidolgozott út további állomásai is, a Headstart verseny azzal a céllal, hogy a startupok piacra lépési ideje lerövidüljön, illetve az érett fázisban lévő startupokra specializálódott Catapult verseny, amely célkitűzése, hogy gyorsabb növekedési pályára állítsa a vállalkozásokat.

Az EIT Health helyi vagy nemzetközi piacra lépést támogató több mint 600 000 euró összdíjazású vállalkozás fejlesztési programokat ír ki 2019-ben.

(forrás: EIT Health/GyártásTrend)
hirdetés
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
http://mjpacking.net/product/sawdust-packing-machine/
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés