hirdetés
hirdetés

Önvezető autók

Autonóm járművek fejlesztőit képzik

Autonómrendszer-informatikus mesterszak indul az ELTE Informatikai Karán és Autonóm járműirányítási mérnök mesterszakot indít a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kara. Az angol nyelvű képzések célja, hogy a járműipar legdinamikusabban fejlődő területéhez kapcsolódva, az önvezető járművek fejlesztésére képezzenek szakembereket.

hirdetés

A RECAR (REsearch Center for Autonomous Road vehicles) program keretében a BME és az ELTE, partnereikkel együttműködve ötvözik az egyetemeken megtalálható elméleti tudást a gyakorlati tapasztalatokkal – közölte a Műegyetem az MTI-vel.

Az egyetemek, az MTA SZTAKI kutatóintézettel, valamint a Bosch, a Knorr-Bremse és a Continental vállalatok összefogásával létrejött kutatóközpont olyan oktatási struktúrát alakított ki, amely garantálja, hogy a mesterképzést elvégző szakemberek nemzetközileg is elismert tudással gyarapodjanak. 

A 2018 szeptemberében induló képzésekben résztvevők a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán „Autonomous Vehicle Control Engineer” néven, illetve az ELTE Informatikai Karán „Computer Science for Autonomous Driving” elnevezéssel szerezhetnek mérnöki illetve informatikus diplomát, a képzések angol nyelven folynak.

A hallgatók nagy számban vehetnek részt ipari partnerekkel közös kutatás-fejlesztési projektekben, így megfelelő gyakorlati tapasztalatot szereznek tanulmányaik során.

A szakra jelentkezők széleskörű ismereteket sajátíthatnak el az önvezető járművek tervezéséről és fejlesztéséről, amely tudás a dinamikusan fejlődő hazai járműipar bármely résztvevője számára kiemelt értékkel bír – írták a közleményben. Kitértek arra is: a hallgatók a kar zalaegerszegi oktatási és kutatási telephelyén, az Autóipari Próbapályával együttműködésben egyedülálló gyakorlati ismereteket is szerezhetnek az autonóm járművek tesztelése területén is.

(forrás: MTA SZTAKI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés