hirdetés
hirdetés

Pályázat

A grafén alkalmazására hirdetnek versenyt

"Grafén kihívás" címmel hirdet nemzetközi pályázatot a Sandvik Coromant. Olyan ötleteket vár, amelyek a grafén felhasználásával forradalmasíthatják a modern háztartásokat. A versenyre május 26-ig lehet küldeni az ötleteket. 

hirdetés

A grafén egy új anyag, amely határtalan lehetőségeket rejt: a tudományos élet tőle visszhangzik, a gyártók kapkodnak csodálatos tulajdonságaiért. A Sandvik Coromant kíváncsi volt, ki tudja a legtöbbet kihozni a grafénből, ezért nemzetközi pályázatot hirdet magánszemélyek számára.

A grafén ígéretes új anyag, amely szénatomok erős kötésű rétegeiből áll. Egymilliószor vékonyabb a papírnál, és kétszázszor erősebb az acélnál. Felhasználható többek között a víztisztítás és az energiatárolás terén, valamint háztartási cikkekben, számítógépekben és egyéb elektronikus eszközökben. Andre Geim és Konsztantyin Novoszjolov, a Manchesteri Egyetem oktatói szinte véletlenül fedezték fel a grafént – az anyag terén végzett kutatómunkájukat 2010-ben fizikai Nobel-díjjal jutalmazták.

A Sandvik Coromant szerint a grafén határtalan lehetőségeket rejt, ezért hirdeti meg a versenyt, amellyel ösztönözni kívánja a jövő mérnökeit, hogy használják képzelőerejüket, és álljanak elő új ötletekkel a grafén modern otthonokban történő innovatív és fenntartható felhasználását illetően.

A pályázóktól háztartási eszközökkel kapcsolatos ötleteket várnak: hogyan fejleszthetők a tárgyak az új generációs, innovatív és fenntartható anyag, a grafén felhasználásával.

A „Grafén kihívás” pályázat nyertese ellátogathat a Sandvik Coromant központjába, amely a svédországi Sandviken városában található, és ott a területen dolgozó szakemberekkel találkozhat, valamint gazdagíthatja ismereteit az ígéretes grafénről. A pályázati feltételekről, szabályokról és a nevezéssel kapcsolatos részletekről a itt található információ.

(forrás: Sandvik Coromant/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés