hirdetés
hirdetés

Ethernet I/O modulok

Új mérce az ipar 4.0-kompatibilis megoldások számára

Ethernet I/O modulokat mutattak be többprotokollos funkciókkal és M12 tápcsatlakozókkal, már beépített nyolcutas IO-Link masterrel is.

hirdetés

A Pepperl+Fuchs új Ethernet I/O moduljai egyetlen készülékben támogatják az összes Ethernet típusú – például Profinet, EtherNet/IP és EtherCAT – protokollt. A beépített IO-Link master funkció átfogó diagnosztikát és paraméterezést tesz lehetővé. Az L-kódolt M12-es tápcsatlakozó maximum 16 A áramerősséget biztosít, és csökkenti a telepítési költségeket. Az integrált logikai funkcióval rendelkező modulok képesek kezelni az autonóm alkalmazásokat, tökéletesen helyettesíteni a vezérlőpaneleket, vagy kizárólag az állapotüzenetekkel foglalkozni. Ilyen módon a terepibusz-modulok az Ipar 4.0-kompatibilis megoldások létrehozását is megalapozzák.

Ethernet I/O modul (forrás: Pepperl+Fuchs)
Ethernet I/O modul (forrás: Pepperl+Fuchs)
Az EtherNet I/O modulokat IO-Link szenzor/aktuátor csatlakozókkal szerelték fel, többprotokollos funkcionalitással rendelkeznek, és 16 A áramerősséget biztosító M12-es tápcsatlakozókat tartalmaznak.

A többprotokollos funkcionalitás lehetővé teszi a szabványosítási folyamatot olyan berendezések esetében is, ahol korábban különféle típusú modulokat használtak. A Profinet, EtherNet/IP és EtherCAT protokollok közötti váltást egy forgókapcsoló teszi lehetővé. Az integrált webszerver megkönnyíti a letöltéseket és a paraméterezést, ezen kívül diagnosztikai indikátort is tartalmaz.

Az IO-Link-kompatibilis szenzorok és aktuátorok a beépített nyolcutas IO-Link master segítségével csatlakoztathatók, konfigurálhatók és paraméterezhetők. A megoldás legfontosabb előnyei közé tartozik az átlátható diagnózis és a redundáns adattárolásnak köszönhető egyszerű cserélhetőség.

Az L-kódolt M12-es tápcsatlakozó 16 A áramerősséget biztosít, megszüntetve a párhuzamos vezetékezés és tápellátás szükségességét. A robusztus, fémöntvény ház IP65/67/69 védelmi osztályba sorolt, mindössze 200 mm hosszú és 18 mm magas.

Néhány egyszerű programozási lépés elegendő ahhoz, hogy a modulok elvégezzék a decentralizált funkciókat, tehermentesítsék a központi vezérlőpanelt, vagy teljesen ki is váltsák annak működését. A kommunikációs költségek és a reakcióidők csökkennek, míg ezzel párhuzamosan megmarad a központi felügyelet lehetősége. A decentralizált logika korlátozható csupán néhány modulra, miközben a többi a központi vezérlőpanel felügyelete alatt maradhat. Ez lehetővé teszi a központi és az elosztott folyamatprogram közötti kölcsönhatást.

(forrás: Mepax/Pepperl+Fuchs)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés